Monitoring van jouw IT-infrastructuur

Wanneer je bedrijfsinfrastructuur is opgezet, stopt het niet voor Netropolix. Enerzijds komt onze technieker bij je langs voor IT-onderhoud, anderzijds monitoren we jouw servers, clients en netwerk, kortom, de hele IT-infrastructuur, om proactief te werk te gaan.

Device monitoring

Toestellen monitoren, nemen we erg breed, van laptops en pc’s tot fysieke en virtuele servers. De monitoring verloopt volgens een template met de meest voorkomende zaken. We geven enkele voorbeelden:

  • nagaan of je harde schijf vol staat;
  • zorgen dat de CPU (of processor) van de pc of server niet boven de 90% gaat;
  • checken of elk proces dat in de achtergrond zou moeten draaien, dit ook effectief doet.

Loopt er een van deze zaken mis, dan krijgen we bij Netropolix een interne verwittiging die wordt omgezet in een ticket voor jouw vaste technieker.

 

Daarnaast doen we aan ‘asset management’. Dat betekent dat we nagaan welke toestellen er nog draaien op Windows 7, welke toestellen er toe zijn aan vervanging en dergelijke. Maar device monitoring houdt meer in dan enkel iets ‘in de gaten houden’. We ondernemen ook proactief acties. Als er een service uitvalt, starten we hem meteen weer op.

IT monitoring
Een voorbeeld …

Wordt er in de vroege shift een probleem gemonitord, dan kan het zijn dat onze technieker dit al opgelost heeft nog voordat jouw medewerkers hun dag starten. Niets aan de hand dus. We streven ernaar om dit steeds op de achtergrond te houden.

Netwerk monitoren

Maar niet enkel je toestellen moeten continu gecontroleerd worden. Ook je netwerkinfrastructuur is cruciaal. Daarom gebruiken we een aanvullende tool die firewalls, switchen, routers en meer monitort, configureert en back-upt indien nodig.

 

Een grafisch dashboard geeft alles overzichtelijk weer. Configuraties van devices vergelijken, virtuele omgevingen monitoren, info per switch opvragen en vergelijken hoe alles er een maand geleden uitzag, is dus perfect mogelijk. Belangrijk om te vermelden, is dat beide tools extra beveiligd worden met 2FA.

Constante monitoring: een goed plan

Werd je nieuwsgierigheid geprikkeld of vraag je graag reeds een offerte aan?

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!