Managed firewall

Managed firewall: hou ongewenste gasten uit je netwerk

18/03/2024 - 2 min read

Met managed firewall-diensten beschermen we de integriteit van jouw bedrijfsnetwerk tegen cybercriminaliteit. De managed firewall oplossingen detecteren, isoleren en monitoren het gedrag en netwerkverkeer binnen jouw organisatie om beveiligingsrisico’s in te perken.

Managed firewall: veiligheid zonder zorgen

Een firewall beschermt een bedrijfsnetwerk tegen de online/digitale gevaren die op de loer liggen: virussen, trojans, hackers … Maar net als een pc moet een firewall up-to-date zijn om een goede werking te verzekeren. Liever zelf geen rompslomp met beheer, licenties, updates en patches? Dan is een managed firewall dé oplossing.

Een extra verzekeringspolicy voor uw bedrijf

Aanvallen op een bedrijfsnetwerk worden steeds geavanceerder en kunnen de continuïteit van een bedrijf verstoren. Daar moet je je tegen beschermen. Maar niet elk bedrijf heeft hiervoor de juiste knowhow in huis om dit zelf te doen. In dat geval biedt een managed firewall soelaas. Je koopt niet zelf de firewall aan, maar huurt deze voor een vast maandelijks bedrag (inclusief het onderhoud, updates, licenties en configuratie). Je laat je firewall met andere woorden onderhouden door specialisten zodat jij veilig het internet op kan.

Voordelen van een managed firewall

  1. Tijdsbesparing: omdat onze IT-specialisten het volledige beheer van de firewall voor hun rekening nemen, moet je zelf niet instaan voor de configuratie, monitoring en installatie van beveiligingsupdates.
  2. Gespecialiseerde kennis: je moet zelf niet investeren in opleiding om de firewalls juist te configureren en up-to-date te houden. Dat doet ons gespecialiseerde firewall-team voor jou.
  3. Geen zorgen: verzeker je bedrijf met een optimaal functionerende firewall die bovendien 24/7 bewaakt wordt door gecertificeerde specialisten.

Security monitoring

Firewall beveiliging nog naar een hoger niveau brengen? Met Security Operation Center (SOC)-monitoring treedt je firewall ook in interactie met andere beveiligingscomponenten in het netwerk (EDR, e-mail beveiliging, wifi …).

Zorgeloos werken met een managed firewall?

Wil je geen gedoe met monitoring en updaten van firewalls. Dan is een managed firewall iets voor jouw bedrijf. Informeer naar de mogelijkheden.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!