Endpoint Detection & Respons (EDR)

Endpoint Detection & Response (EDR): moderne antivirus

18/03/2024 - 1 min read

Endpoint Detection and Response (EDR) is een geavanceerde oplossing die bedrijven helpt verdachte activiteiten op te sporen en te onderzoeken op alle endpoints binnen het netwerk, zoals pc's, laptops en servers. In vergelijking met traditionele antivirussoftware biedt EDR een veel betere beveiliging.

EDR versus antivirus

Het belangrijkste verschil tussen antivirus en EDR is de aanpak. Waar antivirussoftware vertrouwt op een lijst met bekende bedreigingen, speurt EDR actief naar verdacht gedrag op het netwerk. Zo kan EDR bijvoorbeeld bestanden identificeren die plotseling worden gecodeerd, of verdachte processen die worden uitgevoerd herkennen.

Waarom is EDR geschikt voor jouw bedrijf?

Beveiliging van je ICT-omgeving is essentieel, daar mag je geen compromissen in maken. Hackers zoeken altijd naar de zwakste plek in een netwerk en met EDR wordt het voor hen veel moeilijker om binnen te dringen dan met een traditionele antivirus.

NTX biedt verschillende beheerde oplossingen aan om je netwerk te beveiligen met EDR. Zo ben jij beschermd tegen de steeds veranderende dreiging van malware.

Waarom antivirus niet meer genoeg is

Antivirussoftware is niet langer afdoende in de voortdurend evoluerende wereld van cyberdreigingen. De beperkte reactieve benadering van antivirus, die alleen bekende bedreigingen kan detecteren, biedt onvoldoende bescherming tegen de steeds geavanceerdere en nieuwe vormen van malware. Daarom is het tijd om over te stappen naar een proactieve en intelligente beveiligingsoplossing zoals Endpoint Detection and Response (EDR).

Schakel nu over naar EDR (Endpoint Detection and Response)

Tijd voor modernisering van je antivirus? EDR biedt een veel betere bescherming. We helpen je graag overstappen.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!