Parallels

Parallels

03/04/2024 - 2 min read

Vanop afstand werken, connecteren via eender welke internetverbinding en toch op een veilige manier aan jouw lokale werkruimte geraken? Dat kan met Parallels: de slimme software die jou herkent en als toegangspoort de weg wijst naar de juiste apps.

Wat is Parallels?

Met Parallels RAS connecteer je vanop verschillende client devices, zoals een laptop, gemakkelijk en veilig met je bedrijfsapplicaties in het datacenter. Door slimme optimalisaties kan je zelfs over 4G vlot werken met de apps in je datacenter.

Parallels: gebruikersinterface en toegangspoort tot jouw apps

Toegangspoort tot apps

Parallels is de toegangspoort om jouw eigen workspace van overal te bereiken. Heb je bijvoorbeeld een applicatie op een nieuwe en een oude server staan? Dan zal de software ze samenbrengen in jouw werkplek en je via de toegangspoort naar de juiste server leiden, onafhankelijk van het device of de connectie waarlangs je toegang wil.

Security en 2FA-beveiliging

Bovendien zijn er integraties met MFA, inclusief die van Microsoft 365. Zo beveilig je de toegang tot je omgeving extra goed. Op die manier ga je via 2fa toch veilig aan de slag met verouderde applicaties die werken met achterhaalde technologie en die geen goede authenticatie hebben. Zo kan je van buitenaf op een veilige manier werken in de pakketten.

Waarom kiezen voor Parallels?

Parallels biedt heel wat voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Wat niet werkt met moderne authenticatie wordtveilig toegankelijk gemaakt. Oude pakketten zonder 2FA-beveiliging bijvoorbeeld kan je met Parallels beschikbaar stellen om van buitenaf op een veilige manier mee te werken.
  • Parallels schaf je niet per gebruiker, maar per sessie aan. Gebruiken slechts tien van je honderd medewerkers de apps tegelijk, dan betaal je enkel voor tien licenties. Let wel op dat je remote desktop services nog steeds per gebruiker moet licentiëren.
  • Er zijn optimalisaties voor RDS waarbij de kwaliteit van RDS naar een hoger niveau wordt gebracht.
  • Parallels kan naast een desktop ook applicaties virtualiseren zodat het voor niet technische medewerkers lijkt alsof de app op hun pc geïnstalleerd is.
  • De toegang tot Parallels is erg laagdrempelig waardoor VPN’s en bijhorend gedoe tot het verleden behoort.

Aan de slag met Parallels? NTX zorgt ervoor!

Wil jij er ook voor zorgen dat al je legacy apps vlot en veilig toegankelijk zijn? Dan steekt NTX graag een handje toe voor de implementatie van Parallels.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!