Vesta Terminals

Vesta Terminals 24/7 operationeel dankzij NTX

12/07/2023 - 2 min read

Vesta Terminals is een internationaal bedrijf dat haar klanten logistieke diensten aanbiedt in de vorm van op- en overslag, voornamelijk voor ruwe olie, geraffineerde aardolieproducten, biobrandstoffen en petrochemische producten. In deze productie omgeving is het van cruciaal belang dat alle systemen 24/7 blijven draaien. En daar speelt IT een grote rol in!

24/7 productie-omgeving

Het onafhankelijk overslagbedrijf Vesta Terminals staat garant staat voor veilige en betrouwbare logistieke diensten voor stoffen uit allerlei verschillende sectoren … Deze stoffen worden getransporteerd naar terminals, gelegen in Antwerpen, Vlissingen en Tallinn via onder andere zeeschepen.

Bij dit transport is tijd van cruciaal belang, want Vesta Terminals is een productie-omgeving die 24/7 draait. Zo worden schepen bijvoorbeeld ook ‘s nachts geladen en op elk moment van de dag moeten medewerkers kunnen checken wat er in welk schip vervoerd wordt, hoeveel er getankt werd in of gelost werd uit een schip … en dat zijn maar enkele van de vele voorbeelden waarin IT een cruciale rol speelt in de dagelijkse werking van het bedrijf.

“Het is belangrijk om over goed draaiende IT te beschikken, want zonder netwerk heb je geen businessproces”, vertelt Rob van der Wardt, IT-manager bij Vesta Terminals.

Rob van der Wardt

“Het is belangrijk om over goed draaiende IT te beschikken, want zonder netwerk heb je geen businessproces”

Rob van der Wardt IT-manager bij Vesta Terminals

Proactiviteit en redundantie zijn key

Voor die goed draaiende IT komt NTX in the picture. Om het continue proces te kunnen blijven garanderen, werd er door NTX gekeken naar de mogelijkheden, het budget en de trends op de markt wat betreft hardware-upgrades. Er werd beslist om de oude Nutanix omgeving te vervangen door volledig nieuwe IT-infrastructuur.

Bij de set-up werd er tevens ingezet op proactiviteit en redundantie van de omgeving. Dit betekent concreet dat als er een systeem faalt, een ander systeem het overneemt en toch alle sites up-and-running blijven.

“Met de Nutanix hardware en de expertise van ons team konden we de 24/7 productie-omgeving garanderen, zonder enige minuut downtime op alle vestigingen”, vertelt presales consultant Koen Thomaes. Bovendien kunnen ze bij Vesta Terminals dag en nacht rekenen op de service van NTX, dankzij het 24/7-contract dat naadloos aansluit bij de werking van de productie-omgeving.

Hoe dit allemaal in z’n werk ging? Dat zie je in de video.

“Met de Nutanix hardware en de expertise van ons team konden we de 24/7 productie-omgeving garanderen, zonder enige minuut downtime op alle vestigingen”

Koen Thomaes Presales consultant NTX
Emanuel van der Aalst

Jouw bedrijf ook 24/7 operationeel maken?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!