eenvoudig thuiswerken met teams
Software

Eat your own dog food

20/11/2018 - 2 min read

Thuiswerk. Het was een belofte die we maakten tijdens de cultuurshake-oefening met onze medewerkers. Vanaf januari is het zover. Maar hoe laat je medewerkers overleggen die fysiek niet op dezelfde plek zitten? Wanneer is een taak klaar? En wat doe je met verschoven uren? Voor ons is dat een gemeenschappelijk verhaal. Een verhaal van uitwisselen, inzichten en vertrouwen.

Groei samen in je verhaal

Netropolix (nu NTX) bouwt aan een nieuw verhaal. Met letterlijk een nieuw gebouw, maar ook met een nieuwe bedrijfscultuur.Vier entiteiten worden één geheel dus werken we samen aan gemeenschappelijke waarden. Samen maken we een cultuurshake.

Met de werkgroep rond thuiswerk staan we voor een pittige uitdaging. Want hardware opleveren is duidelijk, maar wanneer is een softwareontwikkelaar klaar met werken? Wat als de vroege vogel uit het team moet samenwerken met de nachtraaf? En hoe kan je overleggen, samenwerken of uitwisselen als je niet op dezelfde plek bent?

Zet communicatie centraal

Er is al veel overlegd, uitgewisseld en vergaderd. Want het was al snel duidelijk dat de meningen soms ver uit elkaar lagen. Maar samen gaan we op zoek naar gemeenschappelijke meetinstrumenten en doelstellingen. Centraal in dit verhaal staat uiteraard de communicatie. Om efficiënt op afstand samen te werken, hebben we een betrouwbaar communicatieplatform nodig. Eentje waarvan we weten waar we aan toe zijn. Meten deden we al met Microsoft Power BI, om te communiceren kiezen we voor Microsoft Teams.

Met Teams kunnen we eenvoudig realtime chatten, elkaar berichten sturen, bellen en bestanden uitwisselen. Notities delen en overleggen. Het is een online ontmoetingsplaats waar alle collega’s elkaar vinden. Ongeacht tijd of locatie. We praten er dagelijks met klanten over, maar passen het dus ook ‘eat you own dog food’-gewijs zelf toe. 

In januari staan we weer een stap dichter bij ons gezamenlijk verhaal. Netropolix (nu NTX) als aantrekkelijke tent vol talent waar hard werken, maar zeker ook fun centraal staat. 

Meer weten?

Als jullie ook aan de slag willen met Microsoft Teams dan komen we met alle plezier eens langs. Fysiek, of online via Teams!

Emanuel van der Aalst

Meer weten of hulp nodig?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!