CULTUURSHAKE
Over NTX

Cultuurshake: op weg naar een nieuwe bedrijfscultuur

02/10/2018 - 2 min read

Navelstaren of ter plaatse trappelen is er niet bij. Bij Netropolix (nu NTX) grijpen we elke kans om te verbeteren. Niet om zomaar te veranderen, maar om te groeien. Op dit moment maken we een nieuwe bedrijfsoefening. Samen zoeken we naar gemeenschappelijke waarden. Onder begeleiding, zo slim zijn we wel.

Na een huwelijk in het voorjaar gaan binnenkort de vier entiteiten van Netropolix (nu NTX) samenwonen. En omdat elke groep eigen gewoontes heeft, is dit een kans om een nieuw verhaal te schrijven. Samen op weg naar een nieuwe bedrijfscultuur, een mix, een ‘cultuurshake’. We vinden dat zéér belangrijk. We willen dat goed doen.

IT’ers onder elkaar

IT’ers hebben een speciaal karakter. Dat gaan we niet ontkennen. Maar IT’ers onderling zijn ook niet allemaal hetzelfde. Een system engineer is niet hetzelfde beestje als een software developer. En samen verschillen ze ook van de salesprofielen die hier rondlopen. Daarom gaan we aan de slag om van alle delen een geheel te maken.

De oefening maken we met iedereen samen. We denken collectief na over veranderingen en verbeteringen. Er is inspraak en medewerkers leren elkaar (op een andere manier) kennen. Iedereen luistert en leert bij over die kleine dingen die het verschil maken.

Specialistenwerk

Bij Netropolix (nu NTX) zijn we van mening dat dingen die ertoe doen door een specialist moeten gebeuren. Daarom hebben we de experten van Branded Careers in huis gehaald om ons te begeleiden. En dat is echt de moeite waard. Hun onbevooroordeelde kijk en de neutrale positie maakt dat we met sprongen vooruitgaan. Bij een interne oefening zouden we nooit hetzelfde resultaat halen.

Binnenkort gaan we samenwonen. Geef ons nog even de tijd om verder naar elkaar toe te groeien. Dankzij de professionele ondersteuning is de weg ernaartoe leuk en leerrijk. Samen bouwen aan een nieuw verhaal door te steunen op elkaars talenten. Een absolute aanrader
Emanuel van der Aalst

Nieuwsgierig naar onze zoektocht ?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!