PARTNERS IN EDUCATION
Over NTX

Partners in education

10/12/2019 - 2 min read

IT’ers zijn gegeerd wild op de arbeidsmarkt, dat weten we ondertussen allemaal. Sterker nog: er is een groot tekort aan IT-specialisten. Daarom sloot NTX een boeiende samenwerking met overbuur Thomas More-hogeschool in Geel.

Boeiende stage

Het partnerschap tussen NTX en Thomas More is drie keer winst. Voor de hogeschool, de studenten en het NTX-team. De studenten krijgen boeiende projecten en stageplaatsen. NTX leert zo knappe IT-koppen kennen en de hogeschool heeft een onderzoekspartner. Thomas More verneemt als eerste wat er leeft in het beroepsveld.

Studies en onderzoek

Regelmatig organiseert Thomas More een congres met NTX en andere partners. Vorig jaar stond de veranderende bedrijfscultuur centraal. En hoe je daar als bedrijf mee omgaat. Samen doen we ook mee aan een Europese studie, onder leiding van een Zweedse onderzoeksinstelling. In een periode van drie jaar volgen we samen hoe de organisatiecultuur in IT-bedrijven verandert.

Waarom zo’n onderzoek? Omdat je als bedrijf talent wil aantrekken en behouden. Een gezonde bedrijfscultuur maakt werknemers gelukkig en daarom is het slim om grondig te onderzoeken hoe die cultuur verandert en hoe je er als bedrijf op kunt inspelen.

Waarom precies onderzoek in de IT-sector? Omdat in technologiebedrijven alles een tikkeltje sneller verandert dan in de andere sectoren. Wat we vandaag zien bij NTX en de collega’s, zien we binnen x aantal jaar opduiken bij de traditionelere bedrijven.

Van stagiair tot collega

Natuurlijk doen Thomas More en NTX nog veel meer samen. Zo geven we aan de hogeschool door welke kennis en competenties gegeerd zijn in het werkveld. Op die basis kunnen de docenten hun IT-opleidingen bijsturen.

Ook hebben we elk jaar een aantal stageplekken vrij. Op dit moment zijn er zes stagiairs van Thomas More aan de slag in het NTX-team. En het leuke is dat er elk jaar wel een aantal blijven plakken nadat ze hun diploma hebben behaald.

PARTNERS IN EDUCATION
Stagiairs 2020

Eenvoudig samenwerken

Vanaf eind december 2019 zijn NTX en Thomas More overburen. Dan wordt samenwerken nog gemakkelijker. Wat we nu al kunnen zeggen, is dat er een paar boeiende projecten in de pijplijn zitten voor 2020.

Ben je een IT’er die graag snoept van boeiende projecten? Hou dan zeker onze blogs in het oog, want binnenkort vind je hier meer lekkers.

Evelien - matchmaker

Zin om ons team te versterken tijdens je stage?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!