Britt
Employee experience

Een dag in het leven van teamcoördinator Britt

12/07/2021 - 3 min read

NTX heeft verschillende afdelingen, verdeeld in verschillende teams. Om de werking hiervan in goede banen te leiden en de juiste System, Cloud of Network Engineer bij de juiste klant te plaatsen, zijn er de teamcoördinatoren. Britt is er zo eentje en vertelt je graag over haar job.

Van reisadviseur tot teamcoördinator bij NTX

Voor NTX heb ik tien jaar lang in de reissector gewerkt, met een diploma Toerisme- en recreatiemanagement op zak. Toen het bedrijf failliet ging, was ik op zoek naar een job in een totaal andere sector. Ik wou vooral voldoende klantencontact, een job waarbij ik in team kon werken én eentje met de nodige uitdaging. Dat NTX nu zo dicht bij huis is, is ook mooi meegenomen.

Ondertussen ben ik al sinds 2017 aan de slag bij NTX als teamcoördinator. Het avontuur begon als coördinator bij ons infrastructuurteam Team Oranje. Twee jaar later werd ik eveneens coördinator van Team Groen en tijdelijk ook bij Team Blauw. Vandaag heb ik gelukkig hulp van drie toffe collega’s, die samen met mij de werking van de teams optimaliseren.

Reeds overtuigd van werken bij NTX?

Check onze vacatures.

Solliciteer nu!

Mijn dag als teamcoördinator

In mijn functie als teamcoördinator zorg ik ervoor dat de juiste Sytem Engineer bij de juiste klant wordt geplaatst en kijk ik erop toe dat de planningen binnen de teams worden nageleefd. Op die manier zorg ik ervoor dat de processen binnen elk team vlot verlopen en worden geoptimaliseerd. Bovendien doe ik de nacalculatie van projecten en de administratie bij de onboarding van nieuwe collega’s. Maar daarnaast bestaat mijn job uit nog heel wat andere activiteiten:

 

  1. Het ondersteunen van de Infrastructuur Operations Manager.
  2. Het organiseren van wekelijkse interne opleidingen, community events en technische deep dives.
  3. Het bespreken van optimalisaties en prioriteiten binnen ons ERP-pakket ADMINd.
Britt Cavens

“Het is een super afwisselende functie. Je kan wel stellen dat ik mijn droomjob gevonden heb!” ​​​​

Britt Teamcoördinator

Een uitdagende job vol flexibiliteit

Het leukste aan mijn functie als teamcoördinator is sowieso de uitdaging. ‘s Ochtends weet ik nog niet wat er doorheen de dag op mijn pad zal komen. Als ik mijn job dus mag omschrijven in drie woorden, zeg ik:

  • Uitdagend (ik val in herhaling);
  • Flexibel;
  • Teamwork.

Plannen, structureren en telefoneren

Wil je aan de slag als teamcoördinator? Dan moet je planmatig en communicatief ingesteld zijn. Je moet namelijk gestructureerd werken en vaak overleg plegen met collega’s. Daarnaast mag je geen schrik hebben van de telefoon en administratie. Als laatste is het een pluspuntje als je interesse hebt in IT.

Extra job bij feestcomité

Naast mijn functie als teamcoördinator vervul ik nog een andere rol binnen NTX . Zo maak ik deel uit van het feestcomité dat bestaat uit collega’s van administratie tot software en marketing. We komen geregeld samen om leuke teambuildings te organiseren die bijdragen tot de positieve werksfeer en plezier op het werk. Cocktailworkshops, familiedagen en escape rooms zijn maar enkele van de vele toffe teamactiviteiten binnen NTX !

 

Ben jij net zoals Britt planmatig ingesteld en heb je enige affiniteit met IT? Dan is een job als teamcoördinator bij NTX voor jou weggelegd!

Evelien - matchmaker

Ook aan de slag bij NTX?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!