moderne werkplek
Employee experience

Een dag in het leven van marketeer Julie

30/04/2021 - 2 min read

Naast de infrastructuur en softwareteams hebben we bij NTX enkele ondersteunende teams. Denk maar aan administratie, HR of Sales. Een ander voorbeeld is marketing, en daar maakt Julie deel van uit.

Een mooi parcours op korte tijd

Ik studeerde Communicatiemanagement met als afstudeerrichting Branding & Advertising. Ik combineerde mijn studies met een studentenjob Communicatiemedewerker, liep stage bij een reclamebureau en kreeg de smaak te pakken om vervolgens als Content Marketeer aan de slag te gaan in een marketing agency. De creativiteit ontbrak me echter in deze job, want ik schreef enkel teksten voor websites. Het is een hele verademing dat ik nu weer kan ontwerpen in Indesign, Photoshop, Premiere Pro en Illustrator. Juist daarom dat de job bij NTX me aansprak.

Ook bij NTX aan de slag?

Check onze vacatures!

Een takenpakket om U tegen te zeggen

Ik kom met plezier naar het gloednieuwe kantoor Square One, maar geniet ook van een dagje thuiswerken. Hoe mijn dag begint? Die verloopt volgens een vast stramien: mails overlopen, kijken welke opdrachten ik meteen in orde kan brengen en andere taken rangschikken op prioriteitsniveau.

Dat is nog maar het begin, want elke maand zijn er sowieso enkele taken die terugkeren zoals het maken van de interne nieuwsbrief, bloggen en sociale media posts ontwerpen en inplannen. Daarnaast is er ruimte voor allerlei andere zaken:

  1. Huisstijl van NTX verzorgen.
  2. Klanten interviewen voor cases.
  3. Digitale marketing uitbouwen.
  4. Website optimaliseren en onderhouden.
Julie Sannen

“Ik leer continu bij over zowel marketing als IT.”

Julie Sannen Marketeer

Sociaal contact en creativiteit in de job

Het fijnste aan de job? Daar hoef ik zelfs niet over na te denken: de variatie aan taken. Een ander tof aspect is het sociaal contact. Hoewel het marketingteam uiterst klein is (maar niet minder fijn!), spreek ik met veel collega’s dankzij de interviews voor de nieuwsbrief. Ik verveel me nooit en voel me op geen enkel moment alleen. Een functie als Marketeer bij NTX kan ik het best omschrijven als:

  • Interessant
  • Veelzijdig
  • Creatief
  • Afwisselend
  • Leerrijk

Veelzijdig omwille van het groot aanbod aan taken. Daarnaast kwamen interessant en leerrijk in me op aangezien ik zelf weinig kende van IT, maar ik het een enorm boeiende wereld vind. Ik leer dus niet enkel bij over marketing, maar ook over technologie.

De skills van een marketeer

Enthousiasme en motivatie vormen de basis om deze job te kunnen uitoefenen. Daarnaast raad ik aan om planmatig aan de slag te gaan en tijdig deadlines te creëren. Het is een creatieve functie en vaak kan je jezelf verliezen in bepaalde zaken. Je kan blijven schrappen en schrijven en omdraaien en vervormen. Op een bepaald punt moet je zeggen: ‘Zo is het prima, ik ben tevreden.’

Ook aan de slag bij NTX? Waag je kans en solliciteer nu!

Evelien - matchmaker

Aan de slag bij NTX?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!