David De Maesschalck
Employee experience

Een dag in het leven van developer David

15/06/2021 - 3 min read

NTX heeft in de loop der jaren enkele softwarepakketten ontwikkeld. Zo ontstond het pakket voor syndici Syndesk. David is Software Developer en zorgt ervoor dat het programma blijft draaien. Wij vroegen hem hoe hij dat doet.

Hoe mijn carrièrepad naar NTX leidde

Al van in het begin ben ik enorm geïnteresseerd in IT. Zo studeerde ik Informatiemanagement en Support in Mechelen, waarna ik bleef plakken op mijn stagebedrijf als web developer. Daar stond ik in voor het ontwikkelen van web apps. Later ging ik aan de slag in een organisatie waar ik de ondersteuning van een boekhoudpakket op maat voor mijn rekening nam. In 2013 werd ik projectleider in een bedrijf dat instaat voor de automatisatie van de werking van containerparken. Vervolgens eindigde ik met tonnen ervaring bij NTX, waar ik vandaag vol gedrevenheid mijn functie als software developer uitvoer.

Ook aan de slag bij NTX?

Check onze vacatures.

Solliciteer nu!

Een dag als developer

Sinds oktober 2017 zet ik mij voornamelijk in voor het syndicuspakket Syndesk bij één specifieke klant: een van de grootste syndicuskantoren in Vlaanderen. Hoe ik zoal aan mijn dag begin? ‘s Ochtends check ik eerst welke issues er zijn binnengekomen. Ik antwoord op mails van klanten en verwerk ze. Daarna ga ik verder waar ik de vorige dag eindigde. Dat is dan hoogstwaarschijnlijk een opdracht voor mijn vaste klant. Zij hebben namelijk een aparte versie van Syndesk die wij naar hun wensen hebben uitgebreid. Mijn dagen vullen met deze klant lukt bijgevolg aardig. Zo bestaat het vooral uit:

  •  Programmeren in syndicussoftware.
  • Support bieden bij mogelijke problemen.
  • Overleg plegen met collega’s over issues.
  • Analyseren.

“Het belangrijkste voor een developer? Beschikken over gezonde logica.” ​​​​

David Software developer

Een uitdagende job vol autonomie

Meestal is mijn werk als software developer een zeer zelfstandige job. Dat vind ik een van de leukste aspecten. Je hebt een zekere vorm van autonomie en dat is fijn. Ik kan zelf mee beslissen welke nieuwe zaken er in het pakket komen en ik mag zowel developen als analyseren. En laat dat net twee dingen zijn die ik graag doe. Daarom beschrijf ik mijn job het beste als:

  • Aantrekkelijk
  • Afwisselend
  • Leerrijk

Maar hoewel ik graag zelfstandig werk, is het af en toe toch opportuun om samen te werken met collega’s om tot een beter resultaat te komen. Gelukkig kan ik op heel wat teamleden rekenen!

Developen: dat is complexe processen vereenvoudigen

Als je een job als software developer wil uitoefenen, moet je analytisch ingesteld zijn. Gezonde logica is daarbij geen overbodige luxe. In mijn vorige job zei iemand: “Ik ben programmeur, ik word niet betaald om na te denken”. Dat is me altijd bijgebleven omdat ik het er niet mee eens ben. Je moet inzicht hebben in wat je gaat doen en er op voorhand goed over nadenken. Soms gaat het bijvoorbeeld over erg complexe processen. Die moeten we vereenvoudigen voor tijdwinst voor de klant. Het geeft me veel voldoening als die daar dan positieve feedback op geeft.

 

Ben jij net zoals David gepassioneerd door IT en wil je een job vol logica en analytica? Dan ben je bij NTX aan het juiste adres!

Evelien - matchmaker

Aan de slag?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!