Administratief medewerker Evelien bij Netropolix
Employee experience

Een dag in het leven van administratief medewerker Evelien

03/06/2021 - 2 min read

Wie denkt dat een IT-bedrijf enkel bestaat uit IT’ers, heeft het goed mis. Want wat zou een bedrijf zijn zonder een boekhoud- en administratiedienst? Wij spraken met Evelien over de ins en outs van haar job.

De passie achterna

Voordat ik bij NTX terechtkwam, werkte ik in een IT-bedrijf in Diepenbeek. Daar deed ik voornamelijk ervaring op als allround administratiebediende. Daarna schakelde ik over naar een verzekeringskantoor, maar enkele jaren later keerde ik dan toch terug naar mijn passie: boekhouding en administratie … in een IT-bedrijf!

Benieuwd naar onze vacatures?

Check ze hier!

Administratie en boekhouding: een gevarieerde job

Ondertussen werk ik al een hele poos bij de boekhoud-en administratiedienst van NTX en mijn dagen blijven enorm goed gevuld. Elke dag neem ik mijn mails door, ik verwerk rekeninguittreksels, ik boek aankoop- en verkoopfacturen in en ik onderhoud openstaande posten van klanten en leveranciers alsook alle uitgaande betalingen. Het is dus een heel gevarieerde job, want ook volgende zaken horen erbij:

  1. Het bijwerken van dossiers voor het maandelijks afsluiten van de btw.
  2. Het verzorgen van personeelsadministratie.
  3. Het bestellen van kantoorspullen, tankkaarten …
Evelien Vanlooy

“Boekhouding en administratie is een hele boterham. Gelukkig heb ik heel goede collega’s die hier eveneens dagelijks mee bezig zijn.”

Evelien Administratie & boekhouding

Collega’s om op terug te vallen

Dat mijn job een hele boterham is, kan je wel stellen, maar dát is juist wat ik leuk vind aan mijn job. De variatie zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is. ‘s Ochtends weet ik vaak nog niet wat mij te wachten staat. Maar dat is niet het enige wat me aantrekt in de functie. Administratie is een heel zelfstandige job, maar ik kom tegelijkertijd met veel verschillende mensen in contact.

Als ik mijn job als administratief medewerker zou moeten omschrijven in drie woorden, dan is dat:

  • gevarieerd
  • belangrijk
  • druk

Gelukkig heb ik mijn collega boekhoudster om op terug te vallen en ook de verkoopadministratie doe ik niet alleen. De teamcoördinatoren en de salescollega’s zijn hier eveneens dagelijks mee bezig.

Punctueel en discreet

Als je aan de slag wil als administratief medewerker, moet je zelfstandig kunnen werken, maar ook kunnen omgaan met mensen. Daarnaast moet je punctueel zijn en soms zelfs discreet. Als laatste is prioriteiten stellen een belangrijke kwaliteit.

Ben jij net zoals Evelien gepassioneerd door cijfers en ben je op zoek naar een uitdagende job? Dan is werken bij NTX vast iets voor jou.

Evelien - matchmaker

Op zoek naar een leuke job?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!