IT'ers, geen pompiers
Cybersecurity

IT’ers, geen pompiers

27/11/2021 - 2 min read

Op een brand zit niemand te wachten. Evacuatieplannen, brandblussers en - als het goed is - regelmatig een brandoefening, voorkomen dat. Iedereen kent de procedure zodat op het cruciale moment een complex probleem feilloos wordt aangepakt. En dat verwacht je ook van je IT. Feilloze antwoorden op complexe problemen. Vermijd ad hoc branden blussen. Werk preventief aan een solide IT-infrastructuur.

Kies voor gebruiksvriendelijke beveiliging

We maken het onmiddellijk concreet. In elk bedrijf draaien tientallen applicaties, toepassingen en programma’s. Hoeveel verschillende IT-toepassingen draaien er in jouw bedrijf? En hoe bescherm je die allemaal? Want niet elke beveiliging past op elke toepassing.

IT is een complex gegeven. Het zijn bouwstenen op elkaar. Je kiest ervoor om voor elk probleem een aparte oplossing aan te kopen met altijd een ander systeem en een andere leverancier. Of je kiest ervoor om alles bij één partij onder te brengen.

In het eerste geval zijn alle toepassingen individueel beveiligd. Dat wil zeggen dat de gebruikers ervan zich altijd opnieuw moeten identificeren, de hele dag door. In het tweede geval is één authentificatie genoeg. Door het toestel met een code of vingerafdruk te beschermen, krijgt de gebruiker de rechten en toegang tot het geheel. Dat gebeurt achterliggend.

Wil je ook een zorgeloze IT?

Ontdek IT op de achtergrond
IT'ers, geen pompiers

Werk preventief aan je IT

IT mag je productiviteit niet in de weg staan. Wat als je systemen het plots toch laten afweten? Productie valt stil, administratie is werkloos en klanten staan in de kou. Zorg ervoor dat je nooit in ernstige problemen komt door je IT.

 

Monitor je infrastructuur

Monitor je infrastructuur op de cruciale punten. Controleer de harde schijf van je servers op fouten, check of de back-up lukt en bewaak de belangrijke parameters van het proces. Een server valt meestal niet zomaar uit. Vooraf zijn er kleine signalen. Je harde schijf maakt foutjes en je systeem fietst er tijdelijk rond.

Die foutjes zijn echter al vroeg zichtbaar in de monitoring. Door met ontdubbelde servers te werken, neemt de ene server het over van de andere als er toch een storing optreedt. Of je zet een deel van je bedrijfsgegevens in de cloud. Altijd beschermd, altijd bereikbaar.

 

Preventie is ook onderhoud

Preventie is ook onderhoud. Wij volgen je monitoring op en letten op die foutjes. We komen ook regelmatig langs. Loopt er toch iets mis, dan bel je ons. We controleren en lossen je probleem op. Heb je een ontdubbelde server, dan blijft alles draaien zoals gewoonlijk. Wij bestellen de stukken en herstellen in de achtergrond.

Kies voor een solide systeem

Bij NTX gaan we voor onze klanten door het vuur. Maar pompiers zijn we niet. Kies daarom voor toegankelijke en gebruiksvriendelijke systemen. Eenvoudig voor de gebruikers en in onderhoud. En werk preventief aan een solide IT. Met een ontdubbelde server, back-ups en monitoring.

Ontdek onze klantentcases
Kjell Spruyt

Weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Kjell Spruyt
Sales manager
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!