Software

Syndesk presenteert online platform voor vergaderingen

02/04/2020 - 3 min read

Syndici zitten in een lastige situatie: algemene vergaderingen kunnen niet doorgaan door het samenscholingsverbod. De wetgever adviseert om de vergaderingen uit te stellen. NTX, het bedrijf dat onder meer software voor syndici aanbiedt, lanceert daarom een nieuw online platform dat gebruik maakt van een livestreamfunctie. Zo kunnen vergaderingen gewoon doorgaan vanuit de woonkamer. Een hele opluchting …

Ervaring zorgt voor quasi alternatief

De quasi lockdown in België zorgt voor een schokgolf in onze economie. Het daarmee gepaarde samenscholingsverbod is voor velen een tegenvaller van formaat. Ook syndici blijven daarvan niet gespaard. De voorbije weken konden (verplichte) algemene vergaderingen namelijk niet doorgaan. Ondertussen werkte het team van NTX samen met Danemau Plus aan een oplossing. Dankzij jarenlange ervaring in het live uitzenden van internationale congressen heeft NTX een eigen innovatieve module geïntegreerd in Syndesk waarbij een livestreamfunctie gecombineerd wordt met online stemmen.

Hybride vergaderen?

Ga aan de slag met Syndesk!

Ik wil meer informatie

Snel, efficiënt en virtueel

Deze unieke module is het resultaat van inhouse ervaring en intensief overleg met syndici. Alle praktische details van vergaderingen voor mede-eigendom werden uitgebreid besproken en opgenomen in de software. Zo heeft elke syndicus voortaan de mogelijkheid om zijn vergadering snel en virtueel te organiseren en dit zonder afbreuk te moeten doen aan de wettelijke voorschriften. Het Syndesk-pakket blinkt uit in eenvoud zodat alle mede-eigenaars, ongeacht hun leeftijd* makkelijk kunnen deelnemen aan de vergadering. Bovendien laat het softwarepakket online stemmen toe, wat wil zeggen dat alle toegelaten deelnemers hun stem vanuit hun woonkamer uitbrengen.

Sociaal

Ongeveer een kwart van de bevolking woont in een appartementsgebouw. Het online platform draagt bij tot tijdige besluitname genomen door een meerderheid van mede-eigenaren. De algemene vergadering is immers een belangrijk moment waarop mede-eigenaren terugblikken op de prestaties van de syndicus om vervolgens te beslissen over het budget en de toekenning van nieuwe taken. Zulke vergaderingen zijn ook een sociaal gebeuren waarbij alle eigenaren hun stem uitbrengen. Zo biedt Syndesk meteen een oplossing voor personen die eigenaar zijn van een tweede verblijf of aan eigenaren die in het buitenland vertoeven

Succesvolle ontwikkeling

Op 27 maart werd het nieuwe platform succesvol ingezet door Managimm. Het bedrijf beheert de grootste mede-eigendommen in Brussel. Zaakvoerder Vincent Spruytte is enthousiast over de technologische stabiliteit en positieve reacties die bewijzen dat een vergadering met honderden eigenaren perfect virtueel kan gebeuren. De beleving en interactie bij de online stemming verloopt optimaal en vlot.

Vlaamse referentie in het syndicusbeheer

Syndesk, het softwarepakket van IT-bedrijf NTX, werd met advies van erkende syndici ontwikkeld en heeft als focus innovatie en efficiëntie-verhoging. Het resultaat is een programma waarmee gebouwen efficiënt beheerd worden, inclusief de integratie van moderne technologie zoals optische factuurherkenning (OCR) en draadloos stemmen. Bovendien werd de Europese Peppol-standaard voor elektronische facturatieverwerking geïntegreerd. Dat betekent dat NTX als softwareleverancier nauw samenwerkt met leveranciers om een directe uitwisseling van digitale facturen te realiseren. Het nieuwe virtuele vergaderingenplatform past dus prima in het plaatje. Dit versterkt Syndesk als software-referentie in de vastgoedniche van het beheer van mede-eigendom.

 

Emanuel van der Aalst

Meer weten over Syndesk?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!