nieuwe pakket Microsoft 365
Software

Wat het nieuwe pakket van Microsoft inhoudt

20/07/2017 - 1 min read

Op de jaarlijkse Inspire conventie in Washington DC begin juli, kondigde Microsoft een nieuwe bundel aan: Microsoft 365. Het nieuwe pakket bundelt Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility en Security. Het zal later dit jaar op de markt komen in drie varianten: Business, Enterprise E3 en Enterprise E5. Het goede nieuws is dat je niet langer hoeft te wachten om er gebruik van te maken, want hoewel de bundel nieuw is, zijn de onderliggende diensten dat niet. We zetten ze op een rij

Windows 10

Windows 10 is nu de standaard geworden op alle nieuwe toestellen. Het besturingssysteem is ondertussen bijna twee jaar op de markt en heeft ondertussen al een hele evolutie doorlopen. De vele bijkomende beveiligingsmogelijkheden en frequente updates zorgen ervoor dat jouw gebruikers optimaal beschermd blijven.

Office 365

Office 365 kennen de meeste onder ons van de Office applicaties én e-mail, maar het omvat ondertussen zó veel meer. Zo kan je bijvoorbeeld vlot samenwerken met collega’s in Teams, weten wat er leeft in de organisatie dankzij Delve, inzicht krijgen in je eigen tijdsbesteding met MyAnalytics en complexe data flexibel visualiseren met PowerBI. Diensten als Defender for Office helpen je dan weer jouw mailbox te beschermen tegen virussen en malware.

Enterprise mobility en security

Beveiliging is een topprioriteit voor elke firma. De EMS-bundel van Microsoft maakt het mogelijk om je werknemers nog beter te beschermen door een geïntegreerde indentiteitscontrole. Dankzij functies als:

  • conditional access: van waar en op welk toestel logt iemand in?
  • 2FA: een extra verificatie bij het inloggen door middel van een SMS naar jouw GSM
  • single-sign on: integratie van toegang tot bedrijfsnetwerk en applicaties met één sterk paswoord

kan iedereen flexibel en overal werken zonder dat je data op straat komt te liggen.

Emanuel van der Aalst

Meer weten of hulp nodig?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!