Hacking
Software

Bescherm je mailbox tegen hackers

26/04/2018 - 2 min read

Multi-factor authenticatie beschermt de identiteit van je medewerkers tegen aanvallen van buitenaf. En voor bedrijfsinformatie die dreigt uit te lekken, heb je flikkerlichten ingebouwd, maar je mailbox is het kruispunt waar informatie je computer binnenkomt en buitengaat.

Lees enkele veilige bestanden

Bescherm de bestanden op je computer. Controleer de inkomende en uitgaande documenten. Dit doe je door een extraatje toe te voegen aan je mailbox. Dit programma onderschept alle bestanden. Ze worden in een veilige omgeving, een sandbox, geopend en gecontroleerd. Als ze veilig zijn, worden ze afgeleverd.

Onveilige bestanden verwijderen

Het is opnieuw een proces op de achtergrond. Microsoft Defender for Office 365 zoekt constant naar malware in je inbox. Het analyseert alle bestanden en verdachte activiteit. Onveilige bijlagen worden geïsoleerd en belanden in de prullenbak.

Klik niet op elke link

Wist je dat het kan volstaan om op een link te klikken om iemand toegang te geven tot je computer? Hackers kopen betrouwbare URL’s op en hergebruiken ze om virussen te verspreiden bijvoorbeeld.

Stel dat je in de zomer naar een stadsfestival gaat. Via e-mail ontvang je je tickets en een link naar de website met de line up, parkeermogelijkheden en andere praktische informatie. Na het festival is de URL niet meer relevant voor de organisatoren. Voor hackers dus wel.

Veilige links

De tool scant alle links die via mail je computer binnenkomen. Microsoft volgt de links en checkt of de websites waarnaar ze verwijzen in orde zijn. Bijzonder is dat Microsoft de link blijft traceren. Dus als je er zes maanden na het festival op klikt, is hij nog altijd even veilig.

Microsoft Defender beschermt je mailbox. Het is een hulpmiddel om nietsvermoedende computergebruikers te beschermen. Defender is een optie voor Office 365 en Microsoft 365

Emanuel van der Aalst

Heb je hulp nodig of wil je meer weten?

Emanuel van der Aalst
Chief evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!