Hacking
Software

Hackers gijzelen data met Ransomware

14/06/2018 - 2 min read

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen steeds toeneemt? Vorig jaar gijzelden hackers data van honderden bedrijven met ransomware. Enkel door losgeld te betalen werden bedrijfsgegevens terug beschikbaar ...

Veilig door je mailbox

De eerste maanden van dit jaar gebeurde 59% van de cyberaanvallen door een banking Trojan. Een klein programma dat je ongezien downloadt en dat je financiële gegevens steelt. Maar ook social engineering blijkt succesvol voor hackers. Via malafide pagina’s op sociale media achterhalen ze gevoelige informatie en logins. (Virtueel) Inbreken is nadien kinderspel.

Grootte doet er niet toe voor Ransomware

De grootte van je bedrijf doet er niet toe. Er is geen verband tussen de omvang van je onderneming en de kans op een cyberaanval. Bij grote organisaties staat er financieel meer op het spel en zullen de aanvallen gericht zijn op individuele medewerkers. Kleinere organisaties met beperkte middelen zijn sowieso kwetsbaarder. Groot en klein zijn aantrekkelijke doelwitten. Bescherm de identiteit van je medewerkers en je onderneming tegen dreigende informatielekken. Begin met je mailbox. Dat is het kruispunt waar informatie je computer binnenkomt en buitengaat.

Hackers gijzelen data

Alleen nog veilige bestanden

Controleer de inkomende en uitgaande bestanden op je computer. Dat doe je door een extraatje toe te voegenMicrosoft Defender for Office 365, het vroegere Advanced Threat Protection, controleert alle bestanden op malware. Onveilige documenten worden geïsoleerd en in een veilige omgeving, een sandbox, geopend en gecontroleerd. Geïnfecteerde inhoud wordt vernietigd en jij houdt een veilige inbox over.

 

Ook met links kan het in je inbox fout gaan. Hackers kopen betrouwbare URL’s op en hergebruiken ze. Zelfs een link naar een website die je kent of vertrouwt, kunnen ze gebruiken om virussen te verspreiden of om toegang te krijgen tot jouw computer. Advanced Threat Protection scant alle links die via mail binnenkomen op je computer en blijft die link traceren. Dus als de URL niet meer veilig is, krijg je een waarschuwing wanneer je erop klikt.

Voor minder dan een glas wijn per maand

Je zou gek zijn om het niet te doen. Microsoft Defender beschermt:

  • je mailbox
  • je inkomend en je uitgaande documenten
  • nietsvermoedende computergebruikers

Bescherm je medewerkers, je organisatie en jezelf tegen malafide hackers. Het kost je minder dan een glas wijn en één telefoontje. Waar wacht je nog op?

Emanuel van der Aalst

Maak vandaag nog je mailbox veilig

Emanuel van der Aalst
Chief evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!