Chains of Charity
Over NTX

Persbericht: IT-bedrijf Netropolix (nu NTX) lanceert Chains of Charity

25/05/2022 - 2 min read

Netropolix (nu NTX) lanceert Chains of Charity: een campagne waarmee het bedrijf goede doelen wilt steunen op een originele manier. Vandaag werd het startschot gegeven voor de goede doelen om zich te registreren als een van de 10 exclusieve Chains. Het initiatief wordt ondersteund door stad Geel en burgemeester Vera Celis.

Wat is Chains of Charity?

Chains of Charity is een leuke actie van IT-bedrijf Netropolix (nu NTX), ondersteund door stad Geel, om goede doelen op een originele manier te steunen. Naar analogie van de Ice Bucket Challenge ontstond het idee om een wedstrijd te houden tussen tien verschillende goede doelen waarvoor bedrijven geld moeten inzamelen.

Concreet worden er uit alle inzendingen tien goede doelen gekozen die elks een eigen ketting beginnen. Netropolix (nu NTX) is in elke ketting het startpunt, waarbij het een bedrag stort en voor elk goed doel een ander bedrijf nomineert. Die bedrijven nomineren op hun beurt weer andere bedrijven en zamelen op die manier samen geld in voor hun eigen ketting en goed doel.  Dit gaat door voor elke ketting tot aan het einde van de wedstrijd (15 december).

Wat win je als Chain?

Maar wat kan je dan winnen als ‘Chain’? Elk goed doel krijgt gegarandeerd vijfentachtig procent van haar eigen ingezamelde geld. De overige vijftien procent van elke ketting komt samen in één pot en wordt op het einde van de rit verdeeld als extraatje voor de drie grote winnaars Met andere woorden kan elk goed doel, bovenop hun bedrag, een extra prijzenpot winnen

Hoe word je een Chain?

Om in aanmerking te komen om een van de tien Chains te worden, moet je allereerst voldoen aan enkele voorwaarden:

✔️Je goed doel is een vzw

✔️Je goed doel bevindt zich in of maximum 30 kilometer rond Geel

✔️Je goed doel heeft of kent een bekende meter/peter die je project wil steunen

✔️Je goed doel is bereid om actief deel te nemen

✔️Je goed doel heeft een welomschreven project waarvoor er sponsoring nodig is

 

Indien je goed doel aan deze voorwaarden voldoet, kan je je registreren als mogelijke Chain via Chains of Charity. Vanaf vandaag tot en met 20 juni om 12 uur kan je je registreren, snel zijn is dus de boodschap! Netropolix (nu NTX) kiest uit alle inzendingen tien goede doelen. Of je al dan niet bij de selectie hoort, wordt bekendgemaakt door het IT-bedrijf op 7 juli.

Graag meer uitleg? Check onze video!

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!