Over NTX

Waarom jij moet stemmen op Netropolix (nu NTX) voor de Prijs Ondernemen

05/08/2021 - 4 min read

Netropolix (nu NTX) is de winnaar van de Voka Lokaal Award en is daarmee rechtstreeks een van de negen genomineerden voor de Prijs Ondernemen. Waarom wij je stem verdienen, vertellen we in 6 redenen.

Voka Mechelen-Kempen

“Een bedrijf dat zich onderscheidt door durf en ambitie, innoverend vermogen, internationaal ondernemen, een unieke bedrijfscultuur, deugdelijk bestuur én duurzaam ondernemen. Kortom, een bedrijf dat inspirerend onderneemt met een positieve impact op de regio.”

Voka Mechelen-Kempen

Zo omschrijft Voka de winnaar van de Prijs Ondernemen 2021. NTX mag zich hiervoor fiere finalist noemen. En jij kan van ons een fiere winnaar maken! We geven je 6 goede redenen waarom.

1. NTX schakelt snel

COVR, de afdeling van Netropolix (nu NTX)  die instaat voor de IT-technische ondersteuning van internationale medische congressen, zag met de eerste lockdown in één klap haar volledige business omslaan. Massa-events mochten niet fysiek doorgaan. Gejammer bleef gelukkig uit. De leden van het team schakelden een versnelling hoger en zetten een virtueel alternatief op, dat vandaag volop naar een (nog) hoger niveau wordt getild.

Maar ook de teamleden achter Syndesk, de software voor syndici, van NTX zorgden ervoor dat mede-eigenaars online konden vergaderen, wat zich vandaag uit in hybride vergaderingen.

2. NTX ondersteunt bedrijven met uniek project

Ook de andere teams zorgden ervoor dat het bedrijf op volle toeren bleef draaien. Dankzij het vertoon van deze veerkracht, kon NTX zich zelfs focussen op het uitbouwen van een nieuw concept. Naast IT op de Achtergrond, is er sinds kort ook Business in versnelling: het principe waarbij klanten meer halen uit de technologie die ze reeds voor handen hebben, om zo hun bedrijfsprocessen te versnellen. Hiervoor komt er op regelmatige basis een Business Versneller over de vloer: iemand die de klant aanvult op technologisch gebied waar hij het zelf niet voor mogelijk zag.

3. NTX hecht belang aan lokale samenwerkingen

Naast het feit dat NTX werkt met medewerkers uit de streek, werkt het ook voor klanten en met partners uit de regio. Met de constructie van het kantoor Square One bijvoorbeeld, creëerde het werkuren voor lokale spelers in de bouw, interieurwarmtepompen … Daarbij hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen dat deze bedrijven eveneens klant zijn van NTX.

Daarnaast is er al ettelijke jaren een relatie met Thomas More als Partner in Education. De ligging van NTX tegenover deze hogeschool is ook niet louter toevallig. Anno 2021 zijn er zelfs al meer dan zes stagiairs van Thomas More aan de slag bij NTX met een vast contract.

4. NTX schenkt aandacht aan het milieu

NTX zorgt er niet alleen voor dat haar medewerkers minder onderweg zijn door het aanbieden van thuiswerk en de rustige ligging in de Kempen, het maakt het eveneens mogelijk dat ze groener onderweg zijn. Dankzij de uitgebreide keuze in hybride pool- en bedrijfswagens, maar ook door het ter beschikking stellen van een fietspolicy, kan elke sportieve én minder sportieve medewerker kiezen voor een milieubewust vervoermiddel.

Netropolix binnenterras

5. NTX zorgt voor geluk op de werkvloer

Gelukkige medewerkers werken productiever. Dat heeft NTX ook door. Daarom werden er verschillende initiatieven het leven ingeroepen. Zo kunnen medewerkers elke dag Happiness Food nuttigen: een lunch in de vorm van gratis soep, een broodje of havermout. Want de liefde van de man, maar ook de vrouw, gaat door de maag!

Daarnaast krijgen collega’s de kans om van flextijd te genieten. Overdag even naar de supermarkt? Geen probleem!Ook op het vlak van ontspanning is er voldoende ruimte. Fun-O-Polix, een groepje collega’s uit verschillende teams, voorziet het hele jaar door activiteiten. Toffe feestjes gegarandeerd! En tijdens de werkdag zijn er eveneens voldoende momenten om even stoom af te blazen. Denk maar aan een pool- en schaakcompetitie of zelfs een kickertafel

6. NTX zorgt voor persoonlijke ontwikkeling

Onder leiding van de Chief Happiness Officer werd er het afgelopen jaar hard gewerkt aan persoonlijke ontwikkelingsplannen. Zo’n plan wordt elke drie maanden besproken en aangevuld door de medewerker en zijn afdelingshoofd. Wat ging er goed en wat kan er nog beter? Dat zoeken ze samen uit, waarna er interessante opleidingen worden voorzien. Intern en extern, in groep of individueel, op professioneel en persoonlijk vlak.

Bar Netropolix

Kort samengevat

Je hebt het vast wel begrepen, maar toch vatten we graag de redenen kort samen. NTX verdient jouw stem omdat:

  1. Het snel schakelt en veerkracht vertoont;
  2. Het zichzelf blijft heruitvinden met nieuwe concepten;
  3. Het samenwerkt met duurzame, lokale en betrouwbare medewerkers, partners, leveranciers en klanten;
  4. Het onderneemt met aandacht voor het milieu;
  5. Het van medewerkers gelukkige medewerkers maakt;
  6. Het investeert in medewerkers op professioneel en persoonlijk vlak.

Overtuigd? Kleur snel het bolletje langs onze naam voor 31 augustus middernacht!

Emanuel van der Aalst

Graag nog meer redenen horen?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!