Nieuwe business unit
Over NTX

NTX start nieuwe business unit

12/01/2021 - 3 min read

2021 start voor NTX met een knaller van formaat. Het IT-bedrijf dat al sinds 1999 actief is in de Kempen, stampte deze week een nieuwe business unit uit de grond. Naast het aanbieden van software, flexibel (tele)werken en IT-infrastructuur, ondersteunt de Geelse IT-partner nu ook grote organisaties en kmo’s met de configuratie van business apps in hun bedrijf.

Terugblik op 2020

Het afgelopen jaar bracht heel wat met zich mee voor IT-bedrijf NTX. 2020 startte met de verhuis naar haar nieuwe locatie, het werd genomineerd als finalist voor ondernemerswedstrijd De Kempenaar én het sloot haar jaar zeer succesvol af.

Maar zoals voor zoveel bedrijven was 2020 ook een jaar vol uitdagingen. Die greep NTX echter aan om verschillende zaken in een stroomversnelling te brengen. Zo kwam er een duidelijke groei in de vraag naar flexibele thuiswerkoplossingen en zorgde deze toename voor een omvorming van de IT-infrastructuur- en cloudafdeling naar een hybride unit waarin beide worden gecombineerd.

Meerwaardecreatie in bedrijven

Maar niet enkel telewerk schoot de hoogte in. NTX merkte ook dat de vraag naar ondersteuning in business apps rees. De IT-partner was altijd al een voorloper in het adapteren van technologische innovaties. Sinds 2019 was het reeds bezig met het exploreren van de mogelijkheden binnen de business apps van Microsoft.

 

Het is echter belangrijk zulke nieuwigheden niet te vroeg te introduceren in de markt. Daarom voelde het juist aan om deze dienstverlening nu pas te verzelfstandigen naar een volwaardige afdeling. Hierin ontwikkelt het team nieuwe diensten, waaronder Microsoft Dynamics 365 CRM voor het professioneel opvolgen van sales, Microsoft PowerBI voor het creëren van een visueel dashboard voor data-analyse en het Microsoft PowerApp Platform voor het ontwikkelen van apps zonder echte developerskills nodig te hebben. Deze services zijn gebundeld in een Power Platform dat ervoor zorgt dat organisaties meer inzicht krijgen in data, wat op termijn uitmondt tot verhoogde efficiëntie en verbetering van bedrijfsprocessen.

 

Om de afdeling te verbreden op het vlak van sales en marketing, haalde NTX Kevin Werrens aan boord, samen met huidige Chief Evangelist Emanuel van der Aalst. Zij zullen het proces van analyse, implementatie en configuratie sturen. CEO Koen Vanlommel gelooft alvast in de waardecreatie door het change management bij nieuwe én bestaande klanten: “NTX zorgt ervoor dat organisaties en kmo’s weten dat deze mogelijkheden er zijn en hoe ze ermee moeten omgaan. Wij zorgen voor de toegevoegde waarde van deze business apps bij elke klant.”

Koen Vanlommel

“NTX zorgt ervoor dat organisaties weten dat de mogelijkheden er zijn en hoe ze ermee moeten omgaan. Wij zorgen voor de toegevoegde waarde van de business apps bij elke klant.”

Koen Vanlommel CEO NTX

Uitgebreide dienstverlening

Met de Microsoft Business apps-afdeling verbreedt NTX haar bestaande dienstverlening van software-ontwikkeling, IT-infrastructuur en cloudservices. Het bedrijf is uitermate geschikt om alle integraties met Microsoft 365 te realiseren en de service voor business apps sluit mooi aan bij de succesformule IT op de Achtergrond’, die NTX vandaag al aanbiedt.

Het doel hiervan is te zorgen dat klanten ongestoord met hun IT kunnen omgaanIT moet altijd werken zonder zorgen of onderbrekingen. Op die manier kunnen bedrijven zich focussen op hun core business, terwijl het team van NTX volledig proactief ten dienste staat van de klant.

Emanuel van der Aalst

Jouw bedrijfsprocessen verbeteren?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!