Laptop + collega
Innovatie

Verbinden met een druk op de knop

15/05/2018 - 2 min read

Een bende enthousiaste medewerkers organiseert samen een evenement. Het management steekt de koppen bij elkaar voor een visietraject. Een groep creatievelingen gaat aan de slag voor een nieuwe klant.

Van idee naar afgewerkt product

Zet twee mensen bij elkaar en ideeën borrelen. Breng een groep samen en je krijgt vuurwerk. Om van een idee naar een afgewerkt product te geraken, is overleggen belangrijk. Net zoals bij een schilderij begin je bij een schets. Gommen, opnieuw beginnen, inspiratie opdoen. Ontwerpen, knoeien en inkaderen wanneer het af is

Samenwerken op afstand

Samenwerken is communiceren. Vaak tussen collega’s die elkaar niet dagelijks zien. Met klanten in andere landen. Bellen, chatten, schrijven. Projecten stroomlijnen en uitwerken. Samen werken aan documenten en je KPI’s controleren. Hoe doe je dit eenvoudig én veilig?

Gestructureerd platform

Je wordt om de oren geslagen met apps en tools. Hoe zie je het digitale bos door de bomen? Zou het niet fantastisch zijn om één canvas te hebben waar alles samen komt? Ervaringen uitwisselen, notities delen en overleggen. In losse of vaste verbanden, ad hoc of gestructureerd. Om evenementen te organiseren, mission statements te schrijven of een klant omver te blazen.

Flexibel samenwerken

Microsoft Teams is zo’n  werkplek. Het maakt alle straffe toepassingen waarvoor je al betaalt toegankelijk. Sharepoint, OneDrive, OneNote, Skype en Yammer. Het is een digitale hub. Al merken je gebruikers daar niets van. Teams werkt vanop elke computer, tablet en telefoon. In de cloud of op je PC. Een simpele knop verbindt je met alle betrokken medewerkers. Of met je klant, want ook externen kan je betrekken. Microsoft Teams is een opportuniteit. Het laat mensen veilig en flexibel samenwerken en het verbindt organisaties.

Werk je vandaag al met Office 365? Dan heb je Teams waarschijnlijk al in huis. Werk je er nog niet mee? Geef ons dan een belletje en we bekijken de mogelijkheden.

Emanuel van der Aalst

Meer weten of hulp nodig?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!