Microsoft Copilot
Innovatie

Je workload in no time gehalveerd dankzij Copilot

29/03/2023 - 2 min read

Microsoft lanceerde recent (16/03/2023) een nieuwe AI-tool met de naam Copilot. De tool maakt AI toegankelijker voor een breder publiek en belooft de productiviteit te verhogen. Copilot zal onder meer geïntroduceerd worden voor de Microsoft 365-toepassingen Word, Excel, PowerPoint, Teams en Outlook.

Wat kan Copilot precies?

In Teams: vergaderingen transcriberen en samenvatten

Een online vergadering was nog nooit zo efficiënt. Copilot kan namelijk vergaderingen transcriberen en gemiste informatie ophalen als je te laat aansluit. Bovendien kan je discussies laten samenvatten en automatisch verslagen genereren. Zo hoef je niet langer handmatig notities te maken tijdens vergaderingen en kan je je volledig concentreren op het gesprek zelf. Copilot bereidt zelfs de te bespreken onderwerpen voor je vergadering voor op basis van reeds opgestelde documenten.

In Outlook: conversaties samenvatten en conceptantwoorden aanmaken

Microsoft Copilot maakt het mogelijk om e-mailconversaties samen te vatten en automatisch enkele mogelijke antwoorden genereren.

In Word: herschrijven en samenvatten

Copilot kan in Word verschillende taken voor jou uitvoeren, zoals het schrijven van documenten op basis van andere bestanden in de database. Bovendien kan de tool documenten herschrijven, samenvattingen maken en de stijl en toon van de tekst aanpassen zodat deze beter past binnen jouw zakelijke tone of voice.

In Excel: rapporten maken en formules suggereren

Met Microsoft Copilot in Excel genereer je rapporten op basis van Excel-gegevens. Naast het vinden van verbanden tussen gegevens, kan de tool ook hypotheses opstellen en nieuwe formules voorstellen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om de verkoopcijfers samen te vatten in een tabel. Dit bespaart veel tijd en moeite, en zorgt voor een efficiëntere workflow.

In PowerPoint: documenten omzetten in presentaties

Voed Copilot met jouw documenten en de tool creëert meteen een overzichtelijke en esthetisch mooie presentatie in PowerPoint.

Nog even geduld

Copilot zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn voor een (zeer beperkt) aantal zakelijke klanten. Nog even geduld oefenen dus, maar het klinkt alleszins veelbelovend (en niet meer tijdrovend 😉).

Emanuel van der Aalst

Vragen rond security?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!