Samenwerking Netropolix en Zanzibar bij opstart vaccinatiecentrum
Innovatie

NTX en Zanzibar stomen vaccinatiecentrum klaar

11/03/2021 - 2 min read

In de nieuwsfeeds is het één en al vaccinaties wat de klok slaat. Dat merken ook Kempisch IT-bedrijf NTX en Antwerps eventmarketingbureau Zanzibar. Zij kregen namelijk de vraag om in enkele weken tijd het vaccinatiecentrum in Lint logistiek-organisatorisch in goede banen te leiden. Een opdracht met veel uitdagingen die niet altijd van een leien dakje liep, maar toch op tijd in orde kwam.

Opdracht voor Zanzibar

Zanzibar kreeg vanuit het lokale bestuur van ELZ ZORA (eerstelijnszorg Zuidoostrand Antwerpen – Mortsel, Lint, Hove, Boechout, Edegem en Kontich) de vraag om het vaccinatiecentrum in de AED-studio’s in Lint logistiek-organisatorisch uit te rollen naar zes vaccinatielijnen, inclusief werving, administratie en registratie van niet-medisch personeel (vrijwilligers en het professioneel team).

Sterk in snelheid

In de AED studio’s in Lint werden er zes vaccinatielijnen opgebouwd die uitgerust moesten worden met laptops, handscanners, E-ID readers, copiers, printers … voor de registratie, anamnese en vaccinatie. Daarnaast moesten er een achttal sets voorzien worden voor de verantwoordelijken van het medisch en niet-medisch team.

Om dit IT-technisch mogelijk te maken, schakelde Zanzibar haar eigen IT-partner NTX in. Die bestelde dezelfde dag nog 38 laptops, die vier dagen later geleverd zouden worden. Net op tijd voor de ‘Dry Run’, de belangrijke test die enkele dagen later op de agenda stond. De bestelde laptops liepen bij de leverancier echter serieuze vertraging op. De noodoplossing? De IT’ers gingen ter plaatse met eigen laptops van NTX en copiers van XEROX om de installatie tijdig te voltooien. Amper één dag later volgde de test en nog een week later werden de tijdelijke laptops vervangen door de nieuwe.

“Voor beide partijen was het een intense samenwerking met de nodige obstakels. Gelukkig kwam alles op z’n pootjes terecht.”

Dirk Arts Project manager Zanzibar
AED studio's
AED studio's
AED studio's

Eind goed, al goed

Volgens System Engineer Jory Smeekens van NTX was het een unieke opdracht. Vooral omdat ze op voorhand nog niet goed wisten wat ze moesten verwachten. Ook voor het team van het vaccinatiecentrum was het zoeken. “We hebben een intense start gekend”, aldus Dirk Arts, Project Manager bij Zanzibar. “We realiseerden iets in 3 weken waar je normaal 3 maanden voor nodig hebt. Met vallen en opstaan. Daarnaast kwam er nog het bericht van de vertraagde levering. Gelukkig was er de snelle en flexibele service van NTX en is alles toch tijdig op z’n pootjes terechtgekomen. Ze hebben zich heel flexibel opgesteld en het volledige project in alle discretie tot een goed einde gebracht.”

Emanuel van der Aalst

Ook genieten van flexibele en snelle IT-ondersteuning?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!