Datacenter
Infrastructuur

Waarom u moet nadenken over Hyperconverged infrastructure voor uw bedrijf

10/01/2023 - 2 min read

Hyperconverged Infrastructure (HCI) is een trend die zich de afgelopen jaren sterk heeft doorgezet. Met recht en reden overigens. Bekende namen in de HCI-wereld zijn onder meer HPE (SimpliVity) en Nutanix. Maar wat is HCI? Wat doet het? Wat zijn de voordelen? Voor wie is het interessant? In dit artikel zoomen we dieper in op deze technologie.

Wat is hyperconverged infrastructure (HCI)?

Traditioneel bestaan IT-infrastructuren uit verschillende losse componenten die apart worden aangeschaft, geïnstalleerd en beheerd (servers, opslag, netwerk). Dit kan leiden tot complexe IT-omgevingen die moeilijk te beheren zijn. HCI integreert al deze componenten in één oplossing, wat het beheer vereenvoudigt en de kosten verlaagt.

Met andere woorden: Hyperconverged infrastructure is een manier om IT-infrastructuren te bouwen en te beheren die verschillende componenten (zoals servers, opslag en netwerkapparatuur) integreert in één oplossing. HCI-software zorgt ervoor dat de verschillende componenten als 1 geheel samenwerken.

5 voordelen van hyperconverged infrastructure

  1. Vereenvoudiging van IT-infrastructuur: All-in one oplossing wat leidt tot lagere kosten en verbeterde prestaties.
  2. Verbeterde schaalbaarheid en flexibiliteit: In plaats van losse componenten te moeten aanschaffen wanneer extra capaciteit nodig is, kunnen extra HCI-nodes (een server met HCI-software die wordt gebruikt om IT-functies uit te voeren en om de capaciteit van een HCI-oplossing te vergroten) worden toegevoegd. Dit biedt IT-teams de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende behoeften en om gemakkelijk te schalen op momenten van hoge belasting.
  3. Verbeterde beschikbaarheid: Het integreren van verschillende componenten in één oplossing maakt het gemakkelijker om redundante systemen te implementeren, wat de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur verhoogt.
  4. Gemakkelijker te implementeren: In plaats van verschillende losse componenten te  installeren en configureren, kunnen IT-medewerkers eenvoudig een HCI-oplossing implementeren, wat tijd en moeite bespaart.
  5. Verbeterde dataprotectie en -beveiliging: Omdat het hier gaat over één oplossing, kan u hiervoor gemakkelijker dataprotectie- en -beveiligingsmaatregelen implementeren, wat de integriteit en de bescherming van de data verhoogt.

Voor welk type bedrijf is HCI interessant?

Hyperconverged infrastructure (HCI) is interessant voor bedrijven van alle maten en in alle industrieën die op zoek zijn naar een vereenvoudigde en gecentraliseerde manier om hun IT-infrastructuur te beheren.

Bedrijven die afhankelijk zijn van hun IT-infrastructuur en die op zoek zijn naar manieren om deze te optimaliseren, hebben baat bij HCI, vooral als deze bedrijven veel data verwerken.

Daarnaast kan HCI ook interessant zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen. HCI kan leiden tot lagere kosten en verbeterde prestaties, wat kan helpen om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Heel kort samengevat kunnen we stellen dat Hyperconverged infrastructure u de voordelen van public cloud biedt, maar dan in een eigen private cloud.

Emanuel van der Aalst

Is HCI een gepaste oplossing voor jouw bedrijf?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!