Datacenter
Infrastructuur

5 belangrijkste voordelen van een extern datacenter

21/08/2019 - 3 min read

Werken met een extern datacenter of kiezen voor een eigen serverroom? Een vraag die vaak brandt op de lippen van talrijke ondernemers. Als nog nemen meer en meer bedrijven de stap om hun serverapparatuur onder te brengen in een extern datacentrum. Maar hoe verklaart men dit? Wij zetten de vijf voordelen van werken met een extern datacenter op een rij.

1. Betaal enkel wat je nodig hebt

Kies je een extern datacenter, dan geniet je van 100% flexibiliteit. Door het groot aanbod aan servers gebruik je uitsluitend de ruimte die je nodig hebt. Hierdoor betaal je bij gevolg ook slechts enkel voor dit gebruik, niet meer of minder. Een eigen IT- of serverroom garandeert dit niet.

2. Volledig redundant

Tijd kost geld! Als gezond bedrijf beseft u dat u en uw medewerkers steeds moeten kunnen werken. Een extern datacentrum biedt een extra garantie dat uw diensten ten alle tijden operationeel zijn. Niet onlogisch. De totale operationele kost van medewerkers die technisch werkeloos zijn, ligt vaker hoger dan initieel gedacht.

3. Maximale connectiviteit zonder beperking

Wanneer je samenwerkt met een extern datacenter dan ben je verzekerd van een maximale connectiviteit. Bovendien betaal je voor deze enorme bandbreedtes via een extern datacenter een aanzienlijk lagere kost.

4. Van CAPEX naar OPEX

In tegenstelling tot een eigen server park zijn er grote investeringen vereist voor het aankopen, vernieuwen en onderhouden van servers. Geld dat verliest om uw eigen bedrijf te laten groeien. Los daarvan is men ook gebonden aan de capaciteit en het vermogen van het huidig serverpark. Of de extra investeringen vereist voor veiligheid & redundantie van uw lokale IT infrastructuur.

5. Een extra fail-over voor uw bedrijf

Wat als het eens grondig fout gaat met uw Systemen of er problemen opduiken rond de stroomvoorziening? Een datacenter wordt gebouwd en beheerd volgens vaste procedures, gekoppeld aan jaarlijks gecontroleerde certificaten. Om de datacenters bij stroompannes van elektriciteit te voorzien, staan er verschillende stroomgeneratoren stand-by met een mazouttank die goed is voor 48 uur. Voor die tijd verstreken is, moeten er al twee mazoutleveranciers komen aanrijden. Om alle risico’s te vermijden, volgen ze daarbij zelfs elk een verschillende route. Ook aan brandgevaar is natuurlijk gedacht: een geautomatiseerd brandblussysteem dekt elke vierkante meter en werkt met een speciaal gas waardoor de servers geen blusschade kunnen oplopen. Door al die dubbel uitgevoerde voorzieningen heeft de hele infrastructuur van het datacenter een gegarandeerde up-time van maar liefst 99,9%

Bedrijven die werken via de Cloud willen niets aan het toeval overlaten. De Cloud biedt grote voordelen, maar aangezien de productiviteit en de klantenservice dan afhangen van de verbinding met een externe IT-Infrastructuur, moet die wel altijd beschikbaar zijn.

De belangrijkste voordelen voor uw organisatie:

  • Verhoogde continuïteit zonder investering in bijkomende eigen infrastructuur.
  • Bij uitval van uw systemen worden uw netwerkadressen automatisch overgezet.
  • Bij netwerk uitval wordt er een alternatieve netwerkroute opgezet.
  • U kunt zelf kiezen welke systemen deel uitmaken van de oplossing.
  • Door onze schaalgrootte profiteert u van een aantrekkelijke prijs per maand.
  • Tijdens een storing helpen wij u professioneel omschakelen.
  • Een extra verzekeringspolicy voor het ontdubbelen en borgen van uw data naar een externe locatie.
  • Uw data is altijd veilig versleuteld, zowel onderweg als in het datacenter.
  • Uw up-time van uw systemen is steeds gegarandeerd en beschermd
Emanuel van der Aalst

Jouw data in een betrouwbaar datacenter?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!