Philippe Dingemans Business in Versnelling™
Employee experience

Een dag in het leven van Business Versneller Philippe

10/06/2024 - 2 min read

Philippe is Teamlead van de start-upafdeling Business in Versnelling™ bij NTX in Geel. Met dit nieuwe team probeert hij klanten hun business in een stroomversnelling te brengen door efficiënt aan de slag te gaan met de juiste technologie. We spraken met Philippe over zijn rol binnen NTX en wat hij het leukste vindt aan zijn job.

Zo ziet de dag van Philippe eruit

Uitdagingen bij klanten

“Onze klanten staan vandaag de dag voor bepaalde uitdagingen en weten duidelijk waar ze naartoe willen. Toch weten ze vaak niet hoe ze dit moeten aanpakken of welke technologie ze hiervoor moeten gebruiken. Met Business in Versnelling™ is het onze taak om dit te kunnen duiden, zodat klanten de ‘aha’-erlebnis ervaren en nieuwe inzichten verkrijgen. Dat sleutelmoment is hét moment waarop we samen grote stappen zetten en bepaalde zaken binnen de organisatie versnellen. Daar haal ik absoluut veel energie uit.”

Philippe Dingemans

Klanten de ‘aha’-erlebnis laten ervaren, daar haal ik energie uit.

Philippe Dingemans Teamlead Business in Versnelling™

Zo ziet mijn werkdag eruit

“Als ik mijn werkdag moet omschrijven in één woord is dat ‘klantencontact’. Zo geef ik onder andere (inspiratie)workshops aan klanten, maar ik hou ook interne meetings met collega’s om de situatie van de klant goed in kaart te brengen. Samen bekijken we dan wat de beste oplossing is en hoe we deze kunnen aanbieden. Als ik even niet bij klanten of collega’s ben, denk ik veel conceptueel na. Ik wil altijd zorgen dat processen verbeterd worden, voor ons en voor de klant. We moeten kijken hoe we de noden van de klant kunnen matchen met bepaalde zaken om een win-winsituatie te creëren.”

Inspiratie opdoen

“Als ik doorheen de dag voel dat mijn inspiratie wat begint te zakken, ga ik gewoon naar buiten. Dan kom je soms tot de beste inzichten. Ook al zit je in de afdeling Business in Versnelling™, soms moet je even terug naar de basis om daarna weer te kunnen versnellen.”

Mijn drie tips

Als ik drie tips zou moeten geven aan een toekomstige Business Versneller, zijn dat de volgende:

Tip 1

Veel lezen: je komt vaak in contact met bedrijfsleiders, dus je moet goed weten hoe de wereld in elkaar zit.

Tip 2

Ga uit van je eigen sterktes: bij NTX gaan ze er enorm goed mee om.

Tip 3

Complexiteit zit in de eenvoud: iets complex uitleggen, is op zich niet zo moeilijk, maar iets complex eenvoudig uitleggen wél. En daar zit de sweet spot van Business in Versnelling™.

Zin om mee te schrijven aan ons Business in Versnelling™ verhaal?

Neem vandaag nog contact op met onze Matchmaker.

Philippe Dingemans

Mee in mijn team komen werken?

Philippe Dingemans
Teamlead Business in Versnelling™
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!