Arne Vangenechten
Employee experience

Een dag in het leven van Arne in internal sales

17/05/2021 - 3 min read

Wat heb je aan teams vol fantastische IT’ers als niemand het kan verkopen? Juist ja, niet zo veel. Wij spraken met Arne over zijn taken bij Internal Sales en hoe hij onze producten aan de man brengt.

Van sport naar verkoop

Op school heb ik een sportopleiding gevolgd. Toch ging ik erna aan de slag als verkoper. Ik deed hier en daar ervaring op en kwam met een basis aan IT-kennis terecht bij NTX. Gelukkig krijg ik de kans om me bij te scholen over het vak. Om diepere kennis te vergaren over IT volg ik opleidingen van leveranciers, zit ik met mijn neus in onze ‘salesbijbel’ én kan ik terecht bij mijn collega’s.

Meer weten over internal sales?

Check onze vacatures

Solliciteer nu!

Wat betekent internal sales in IT

Vandaag sta ik dus in voor internal sales bij NTX. Zoals het woord zegt, hou ik me bezig met het interne verhaal: ik kijk wat we kunnen aanbieden aan klanten en ik vraag prijzen op. Onze accountmanagers gaan dan met deze info naar de klant.

Het takenpakket bij internal sales

’s Ochtends zorg ik er eerst voor dat mijn persoonlijke administratie in orde is: zijn er belangrijke vragen van collega’s? Daarna kijk ik of er nieuwe opvolgitems zijn. Dat zijn jaarlijkse licenties van de klant die elk jaar opnieuw opgevolgd moeten worden. Een hele uitdaging, want er is altijd wel vernieuwing, een beter product, een veranderde prijs … Maar dat is uiteraard niet het enige waarmee ik mijn dagen vul. Andere taken zijn:

  1. Aanvragen behandelen voor offertes van laptops, dockingstations, switches … ;
  2. Internal salesmeetings bijwonen om te overleggen en onze KPI’s voor ogen te houden;
  3. Salesmeetings bijwonen om te kijken hoe we bepaalde processen kunnen verbeteren;
  4. Overleggen met collega’s en offertes dubbelchecken.

Op het einde van de dag ga ik nogmaals door mijn mailbox. Elke aanvraag moet binnen de 24 uur beantwoord worden, dus het is belangrijk om dit allemaal nauwkeurig op te volgen.

Arne Vangenechten

“Eén fout cijfer kan een wereld van verschil maken.”

Arne Internal sales

Verkopen met de juiste knowhow

Maar wat nu het fijnste is aan werken bij internal sales? Ik blijf continu bijleren. Dat houdt het interessant en maakt dat de tijd snel vooruit gaat. Ik heb ook fijne collega’s die daartoe bijdragen. Zo probeert onze salesmanager Kjell maandelijks met het team iets leuks te doen, wat het teamgevoel aanwakkert. Wanneer ik mijn job moet omschrijven, komen volgende woorden meteen in me op:

  • Leerrijk
  • Sociaal
  • Flexibel

Kwaliteiten van een internal salesmedewerker

Ondertussen heb ik geleerd dat er twee belangrijke zaken zijn die je moet kunnen als internal sales. Zo moet je af en toe omgaan met gezonde stress en prioriteiten stellen. Je krijgt veel aanvragen binnen, dus het is cruciaal om te weten hoe je iets het snelste oplost. Daarnaast is leergierig zijn een belangrijke eigenschap en je moet kunnen omgaan met klanten én cijfers. Eén fout cijfer kan een wereld van verschil maken.

 

Heb jij een passie voor IT en Sales? Solliciteer dan snel en wie weet word jij wel de nieuwe collega van Arne!

Evelien - matchmaker

Solliciteer nu voor een job in internal sales

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!