Hacker
Cybersecurity

Paswoordkluis gehackt: is jouw data nog veilig? Check het hier. 

14/09/2022 - 1 min read

Lastpass, de welgekende paswoordmanager, maakte afgelopen week bekend dat het slachtoffer werd van hacking. De organisatie moest bekennen dat een ongeautoriseerde bron toegang kreeg tot bepaalde delen van de ontwikkelingsomgeving. Maar wat betekent dat voor jouw paswoorden?

Na het incident van afgelopen week wilden veel gebruikers van het platform weten of hun gegevens te grabbel lagen. Maar al snel bleek dat de hackers enkel toegang kregen tot een stukje van de ontwikkelingsomgeving. Ernstig natuurlijk, maar gelukkig zonder directe gevolgen voor gebruikers van de software.  

De eeuwige eerste vraag

Wanneer we klanten aanraden om met een paswoordkluis te werken, is er altijd onmiddellijk één vraag: Wat als die gehackt wordt?” Zoals nu, op zijn minst in de perceptie, het geval is. Het antwoord daarop is eigenlijk drieledig:  

  1. Het blijft nog steeds minder risicovol dan het alternatief om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. 
  2. Het houdt je niet tegen om 2FA op al je accounts te voorzien. Integendeel!
  3. Het is vanuit het standpunt van het bedrijf gezien slechts een hulpmiddel om de persoonlijke paswoordhygiëne van medewerkers te bevorderen

Wat kan je doen als onderneming?

NTX heeft een werkwijze ontwikkeld om je identiteiten (username & wachtwoorden) die je in de context van het bedrijf nodig hebt, samen te brengen. Vervolgens beveiligen we het geheel goed en zorgen we ervoor dat het gemakkelijk toegankelijk is. Zo initiëren we dat je geen wachtwoorden meer nodig hebt voor je werk. En iets dat je niet hebt, kan je ook niet kwijtraken. 

Emanuel van der Aalst

Weten hoe ook jij wachtwoordloos kan gaan werken?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!