Dell
Cybersecurity

Maak je geen zorgen, maak een back-up

14/10/2020 - 2 min read

Je zoon of dochter bekijkt een video op je smartphone of tablet en verwijdert zo per ongeluk één van je files. “Gelukkig wordt alles geback-upt in de cloud”, denk je dan. Helaas, iets bewaren in de cloud staat niet gelijk aan het maken van een back-up. En dat bestand verliezen waar je uren aan werkte, kan je wel missen als kiespijn ...

Data in de cloud is geen back-up

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat er meer en meer bedrijven in de cloud gingen werken. Misschien hoort jouw bedrijf daarbij. Met die stap naar de cloud gaat vaak ook de gedachte gepaard dat alles automatisch wordt geback-upt en bijgehouden in de cloud. Dat klopt slechts gedeeltelijk. Microsoft biedt standaard verschillende krachtige services aan, waaronder een nauwkeurige back-up van je bestanden. Het granulair terughalen van bepaalde files hoort daar echter niet bij.

Back-up de oplossing tegen stomiteiten

De grootste misvatting in de IT is dat bestanden in de cloud bewaren hetzelfde betekent als een back-up maken. Maar niets is minder waar. Werk je in de cloud, dan maakt je cloudleverancier wél degelijk enkele reservekopieën van je werk om service te bieden. Verwijder je echter zelf een document of is je kind aan de haal met je smartphone en deletet hij of zij een van je bestanden? Dan zijn deze na drie maanden onherroepelijk verloren. Je kan binnen die periode nog op zoek naar de juiste versie, maar daarna kan je het niet meer terug toveren.

Wij denken aan jouw back-up

Maar geen paniek. Ga je aan de slag met een aparte back-up solution? Dan wordt elke versie van je bestanden eenvoudig geback-upt. Zo kan je bijvoorbeeld terug naar een bestandsversie van weken of zelfs maanden geleden. Bovendien kan je die per ongeluk verwijderde of kwijtgespeelde files op elk moment eender waar terughalen. En zo’n licentie van een sterke back-up solution? Die kost maandelijks amper zoveel als een goedkope fles wijn. Maar met die fles kan je uiteraard geen bestanden terugvissen. Waar wacht je dus nog op?

Ben jij ook graag verzekerd van een kopietje van al je data? Dan is een investering in back-up solutions een uitstekend idee. Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen kan je bij NTX terecht!

Emanuel van der Aalst

Een kopietje maken van je data?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!