Cleandesk bij Netropolix of propere bureau
Cybersecurity

Moderne werkplek handenvrij configureren en beheren

09/08/2018 - 2 min read

Die zalige geur van een nieuwe auto of een vers boek. Een nieuwe computer heeft dat ook. De doos openmaken, piepschuim en plastic eraf, en installeren maar. Op dat laatste zit je uiteraard niet te wachten. Scherm na scherm aanvinken, invullen en vervolledigen. Omdat veel medewerkers mobiel werken is dit ook niet altijd gemakkelijk te organiseren. En of je dat nu zelf doet of je IT'ers doen het voor jou, het kost tijd en geld terwijl het veel simpeler kan.

Configureer zonder handen

Wat als nieuwe apparaten configureren een stuk eenvoudiger kon? Een toepassing die het beheer van toestellen uit handen neemt. Een soort zero touch deployment. AutoPilot doet dat. Voorwaarde is dat je een beheerssysteem voor mobiele apparaten hebt zoals Intune en dat Windows 10 is geïnstalleerd.

Dankzij AutoPilot gebeurt de configuratie van nieuwe toestellen automatisch. Je bestelt nieuwe devices bij je hardwareleverancier. Die leverancier registreert online de aankoop van je apparaten. En jij, of je IT-mensen, maakt een configuratieprofiel aan binnen AutoPilot om de opstart van het toestel te vergemakkelijken.

Met een vleugje magie

Wanneer je medewerker het apparaat rechtstreeks thuis ontvangt en aanzet, gebeurt de magie. Zodra het device verbinding maakt met het internet herkent AutoPilot het. Zonder fysiek contact krijgt het toestel de gepersonaliseerde set-up van jouw bedrijf.

Beheren en beveiligen op afstand

Mobile device & application management maakt het plaatje af. Met Intune beheer je alle mobiele devices van je bedrijf. Al jouw data is op elk toestel beveiligd. Je bepaalt instellingen van apparaten, rechten en toegangen en je verzamelt gegevens over het gebruik. Daarnaast beheer je de verschillende apps die je medewerkers gebruiken, de instellingen en de updates, én beveilig je je bedrijfsinformatie op de toestellen en in de apps.

Gelauwerd product

En nog even dit. Prijzen pakken met je bedrijf is leuk. Het is een erkenning van je visionaire aanpak en reële investeringen. Ondersteunend personeel, techniekers, verkopers, management. Een geoliede machine die ervoor zorgt dat jij een leider bent.
Dus je kan je de euforie wel voorstellen op het hoofdkwartier van Microsoft en bij de divisies in de rest van de wereld. Gartner roept Microsoft uit als leider op vlak van Enterprise Integration. Zowel AutoPilot als Intune zijn onderdelen van dit platform. Gartner is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat technologische ontwikkelingen nauw opvolgt en beoordeelt.

‘Nieuwe auto’-ervaring op moderne werkplek

Dus een nieuw toestel laten leveren bij je medewerker thuis kan, inclusief de ‘nieuwe auto’-ervaring. De combinatie van AutoPilot en Intune zorgt voor een eenvoudige en veilige configuratie van het apparaat. Zero touch deployment van Microsoft met het keurmerk van Gartner.

Emanuel van der Aalst

Nieuwsgierig? Of wil je nog meer weten? Contacteer ons!

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!