Microsoft authenticatie numbers matching
Cybersecurity

Aanpassing in Authenticator app voor verbeterde veiligheid

24/03/2023 - 1 min read

Microsoft voert vanaf 08/05/2023 een aanpassing door aan Two Factor Authentication in de Microsoft Authenticator app.

Wat verandert er?

De feature ‘number matching‘ wordt verplicht ingeschakeld bij alle klanten die meldingen gebruiken in de app. Dit betekent dat bij het aanmelden een getal op het scherm van het toestel verschijnt. Dat getal moet je invoeren om de aanmelding te bevestigen. De aanpassing wordt systematisch bij alle Microsoft-klanten doorgevoerd en kan niet teruggedraaid worden.

Waarom deze aanpassing in de Microsoft Authenticator app?

De wijziging is bedoeld om de veiligheid van de accounts te verbeteren. De aanpassing is alleen van toepassing op de meldingen van de Microsoft Authenticator app en heeft geen invloed op andere Authenticator apps. Als de aanpassing al geactiveerd is, verandert er niets.

Huidige vs nieuwe situatie

Voor de huidige situatie wordt er een melding gestuurd naar je authenticator app die goedgekeurd of geweigerd kan worden.

In de nieuwe situatie wordt een getal op het aanmeldingsscherm weergegeven. Dat getal moet je invoeren in de Authenticator app. Hou er evenwel rekening mee dat de opgegeven locatie (zie screenshots) kan afwijken van je daadwerkelijke locatie (vb. als je remote verbonden bent met een server die in Brussel staat en je zelf in Geel zit).

Microsoft Authenticatie number matching
Emanuel van der Aalst

Vragen over Two Factor Authentication?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!