3cx desktop app gecompromitteerd
Cybersecurity

3cx desktop app gecompromitteerd

30/03/2023 - 1 min read

Vandaag 30/3/2023 is de 3cx desktop app gecompromitteerd. Dit heeft gezorgd voor een ernstige beveiligingsdreiging voor de gebruikers van deze app. In veel gevallen werd de app al verwijderd door de antivirus. In het andere geval wordt ze zo snel mogelijk verwijderd door NTX om verdere schade te voorkomen.

Hoe kan ik dan bellen?

Om ervoor te zorgen dat gebruikers toch kunnen bellen via 3cx, wordt er op dit moment een nieuwe versie gebouwd die alle problemen oplost en de beveiliging van de app versterkt. We adviseren alle gebruikers om de nieuwe versie zo snel mogelijk te installeren zodra deze beschikbaar is (volg zeker de updates op deze pagina).

We willen alle gebruikers van 3cx bedanken voor hun begrip en medewerking in deze situatie. We zullen ons blijven inzetten om ervoor te zorgen dat onze producten veilig en betrouwbaar zijn.

Update 11:00u: Workaround 3CX gebruiken als web app

Als tijdelijke workaround kan je de 3CX web app gebruiken. Bekijk onderstaande video’s om aan de slag te gaan.

Met Edge

Met Chrome

Update 11 april 2023

Er is een nieuwe versie van de 3cx desktop app beschikbaar. Voor wie geen hinder ondervindt in het gebruik van de web app, raden wij aan om de web app te blijven gebruiken. In bovenstaande video’s vind je hierover meer info.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!