Digital AmBEtion
Cloud

Word samen met NTX ABC-ready

30/04/2022 - 2 min read

In november 2021 kondigde Microsoft aan dat het in 2024 een datacenterregio zal openen in België. Met het Digital AmBEtion traject, worden er nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Maar wat is dat juist, een datacenterregio? En wat verandert er daardoor specifiek voor jouw bedrijf? Bereid je voor en word samen met NTX ABC-ready!

Bron foto:Digital AmBEtion

Wat is een (Microsoft) datacenter?

Een datacenter is een hoog beveiligd pand dat als hoofddoel heeft om servers 24/7 te laten draaien. Een verzameling van verschillende datacenters samen noemt Microsoft een datacenterregio. Wereldwijd beschikt het over meer dan 60 van deze datacenterregio’s.

Het eerste doel? Dat is de eigen cloudsoftware laten draaien, denk maar aan Office 365, Dynamics 365 maar bijvoorbeeld ook hun gaming platform XBOX. Het tweede doel van deze datacenters is om technische services, beter gekend als Microsoft Azure,  aan klanten te verhuren.

Azure Belgium Central, een nieuwe datacenterregio in België

Als we vandaag de dag services uitrollen voor klanten in een Microsoft datacenter, dan maken we gebruik van de regio West-Europa met het hoofddatacenter in Amsterdam. Ondanks dat Amsterdam niet aan de andere kant van ons continent ligt, is het opportuun om een regio dichter bij huis te openen.

De nieuwe regio, Azure Belgium  Central (ABC), zal in totaal drie aparte datacenters bevatten die minimum 16 kilometer van elkaar verwijderd liggen in de ruime omgeving van Brussel. De reden hiervoor is dat als er een datacenter wegvalt wegens bijvoorbeeld technische problemen, de andere twee overnemen waardoor je gegevens nooit verloren zullen gaan en je hele IT-omgeving zal blijven werken.

De voordelen van ABC voor jou

De bouw van deze regio heeft ook enkele voordelen voor jou. Het grootste voordeel is snelheid. Hoe dichter een regio bij jou ligt, hoe minder lang je gegevens onderweg zijn. Dit kan een cruciale rol spelen in enkele scenario’s.

Een tweede voordeel is dat, indien gewenst of noodzakelijk, jouw data in België blijven en niet langer landsgrenzen over moeten. Uiteraard is alles ook conform aan de Europese wetgeving.

Word jij ABC-ready?

Door de komst van Azure Belgium Central ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Wij gaan de komende twee jaar, samen met onze klanten, in kaart brengen welke opportuniteiten het meest relevant zijn zodat we vanaf 2024 aan de slag kunnen in eigen land!

Benieuwd naar de mogelijks nieuwe scenario’s voor jouw bedrijf? Contacteer een van onze specialisten en word samen met NTX ABC-ready!

Evelien - matchmaker

Ook ABC-ready worden? Contacteer ons!

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!