Medewerkers Netropolix
Cloud

Strategie van de moderne IT-omgeving naar een hoger niveau

11/02/2022 - 2 min read

We willen allemaal van overal kunnen werken op onze digitale toestellen, en dit vooral veilig. Daar kunnen we het over eens zijn. Maar hoe die weg er naartoe gaat? Dat is niet altijd even duidelijk. Wij begeleiden je graag doorheen het verhaal.

Identiteit

Bij NTX staan ™️IT op de Achtergrond en ™️Business in Versnelling centraal. Bij dat eerste concept gaat NTX als proactieve partner aan de slag om je zorgeloos te laten werken en daarnaast strategisch mee te denken over jouw business. Uit deze strategie volgen projecten om jouw business te versnellen.

Strategie

Als het gaat over de strategie van bedrijven, wil iedereen hetzelfde: van overal ter wereld kunnen werken op je toestel, op een uniforme – én vooral veilige – wijze. Dat is het uitgangspunt waar elk bedrijf het mee eens is. Maar de weg ernaartoe? Die is niet voor iedereen duidelijk. Soms is deze cloudoplossing zo vaag dat er niet mee beginnen makkelijker lijkt …

Toekomststrategie

Als klant werk je met bepaalde software. Daarbij heb je vaak twee mogelijkheden. Ofwel ga je van start met Software as a Service (SaaS), ofwel met Infrastructure as a Service (Iaas). Maar wat de toekomststrategie ook is, de eerste stap is altijd dezelfde: je device cloudready maken.

Cloudready? Zo gaan we aan de slag!

Hoe je toestel klaar geraakt voor de cloud? Dat is véél minder vaag dan je zou denken:

  • Zorg voor je (veilige) identiteit;
  • Start met degelijk device management;
  • Beheer de veiligheid van je endpoint.

Zit deze structuur snor? Dan is jouw device helemaal klaar voor de cloud en ben jij klaar om je IT-omgeving te moderniseren.

De volgende stap

Maar what’s next? Eenmaal je klaar bent met de voorbereiding, moet alles wat je nodig hebt, buiten je device, op de juiste manier afgeleverd worden. Op welke manier én waar, zijn dus de volgende twee stappen waarmee je rekening moet houden. En als kers op de taart moet het netwerk uiteraard veilig en redundant opgebouwd zijn.

Allemaal duidelijk en meteen van start? Of zit je nog met vragen? NTX wil graag jouw partner zijn en je meenemen in een futureproof strategie voor al jouw IT. Contacteer ons.

Emanuel van der Aalst

Wil je ook een futureproof strategie voor al jouw IT?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!