Postvak IN met prioriteit
Business

Je Outlook inbox organiseren: Postvak IN met prioriteit vs Onbelangrijke e-mail

01/02/2024 - 3 min read

E-mail is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven, maar het beheren van een overvolle inbox kan een uitdaging zijn.

Gelukkig biedt Microsoft Outlook handige functies zoals het Postvak IN met prioriteit en Onbelangrijke e-mail om je te helpen je e-mail beter te organiseren. In deze blogpost kijken we naar wat deze functies doen en hoe je ze instelt voor een meer gestroomlijnde inbox-ervaring.

Postvak IN met prioriteit (of Focused Inbox)

Het Postvak IN met prioriteit is een persoonlijke assistent die je helpt bij het identificeren van de belangrijkste e-mails in je inbox. Deze functie analyseert je e-mailgedrag en plaatst automatisch berichten die waarschijnlijk belangrijk voor je zijn in het Postvak IN met prioriteit. Hierdoor krijg je snel toegang tot de meest relevante berichten zonder afgeleid te worden door minder belangrijke e-mails.

Hoe stel je Postvak IN met prioriteit in?

  1. Open Outlook en ga naar het tabblad Beeld (of View).
  2. Klik op je Postvak IN-map.
  3. Selecteer in het lint bovenaan Postvak IN met prioriteit weergeven (of Show Focused Inbox) om de functie in te schakelen.

Pas de manier aan waarop je berichten worden gesorteerd

Je kan altijd handmatig e-mails verplaatsen tussen het Postvak IN met prioriteit en het Overige Postvak IN om de functie verder te verfijnen op basis van jouw voorkeuren.

  1. Navigeer naar het tabblad Prioriteit of Overige in je postvak en klik met de rechtermuisknop op het bericht dat je wilt verplaatsen.
  2. Als je een mail wil verplaatsen van Prioriteit naar Overige, kies dan Verplaatsen naar Overige om alleen het geselecteerde bericht te verplaatsen. Selecteer Altijd verplaatsen naar Overige als je wilt dat alle toekomstige berichten van de afzender worden afgeleverd op het tabblad Overige.
  3. Als je een mail wil verplaatsen van Overige naar Prioriteit, selecteer “Verplaatsen naar Prioriteit” om alleen het geselecteerde bericht te verplaatsen. Kies Altijd verplaatsen naar Prioriteit als je wilt dat alle toekomstige berichten van de afzender worden bezorgd op het tabblad Prioriteit.
Postvak IN met prioriteit

Onbelangrijke e-mail (of Clutter)

Onbelangrijke e-mail is een andere (maar eigenlijk verouderde – zie onder) functie in Outlook die zich richt op het verminderen van afleiding door minder belangrijke e-mails te verplaatsen naar een aparte map. Het identificeert automatisch berichten die waarschijnlijk niet cruciaal zijn op basis van je gedrag en verplaatst deze naar de Onbelangrijke e-mail-map. Hierdoor blijft je primaire inbox opgeruimd en kun je je concentreren op de belangrijkste communicatie. Deze functie moet eerst door een administrator geactiveerd worden op bedrijfsniveau voordat je deze kan gebruiken.

Verouderd

Microsoft maakt zelf melding dat de functie van Onbelangrijke e-mail op termijn wordt overgenomen door Postvak IN met prioriteit. Wij raden dan ook aan om die functie nu al te gebruiken.

Besluit

In de wereld van Outlook is verandering vaak een teken van verbetering, en de overstap naar het Postvak IN met prioriteit belooft precies dat. Met een focus op het prioriteren van nieuwere, belangrijkere e-mails biedt het een frisse benadering van e-mailbeheer. Als je gewend bent aan de traditionele methode van het markeren van e-mails als onbelangrijk dan is Postvak IN met prioriteit vast iets voor jou.

Emanuel van der Aalst

Meet tips nodig om efficiënter te werken?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!