Youca dag bij Netropolix
Business

IT-bedrijf NTX verwelkomt twee studenten van YOUCA-initiatief

08/11/2022 - 2 min read

IT-bedrijf NTX staat erom bekend belang te hechten aan interne opleidingen, groei en het geven van kansen aan (nieuwe) medewerkers en stagiairs. Maar afgelopen oktober gingen ze nog een stapje verder en openden ze hun deuren voor twee studenten die zich engageerden voor het YOUCA-initiatief.

YOUCA, YOUTH for Change and Action, is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Voor de vijftiende editie verwelkomde NTX YOUCA-deelneemsters Elise en Sarah op de marketingafdeling 

Samen met 15.000 andere Vlaamse en Brusselse studenten gingen ze een dag aan de slag om op die manier niet enkel geld in te zamelen (het loon dat ze die dag verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd), maar ook om op een unieke manier kennis te maken met het culturele en zakelijke leven. 

Interesse in IT én Marketing

“Elise en ik kwamen via mijn papa terecht bij NTX. Daar kregen we de kans om mee te lopen met het marketing-team. Het leek ons zo leerrijk dat we meteen akkoord gingen. Het leuke aan heel het initiatief is dat we niet naar school hoefden te gaan en tegelijk ervaring konden op doen in een echt bedrijf.” Aldus Sarah. 

De dames kregen naast de ontdekking van het reilen en zeilen binnen het IT-bedrijf ook de opportuniteit om voor één dag het marketing-team over te nemen. Van reclame maken tot het schrijven van dit persbericht, ze deden het allemaal, en het resultaat mag er absoluut zijn! 

YOUCA 2023

Wie volgend jaar ook graag zijn of haar steentje bijdraagt en tegelijk NTX wil leren kennen, noteert best al 19 oktober 2023 in de agenda voor de zestiende editie van het initiatief. 

“Iedereen bij NTX was zeer open en communicatief. Als je dus interesse hebt in IT en meedoet met YOUCA, raden we dit bedrijf zeker aan.” Aldus Sarah en Elise. 

Aïda Sels

Graag meer weten?

Aïda Sels
HR & Chief Happiness Officer
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!