Collega's Netropolix
Business

IT-coaching: investeren in IT of in je mensen?

13/12/2021 - 2 min read

Investeren in IT of in je medewerkers? Beide zijn uiterst noodzakelijk. NTX is er dan ook steevast van overtuigd dat dit geen keuze hoeft te zijn. Want wat als je interne IT’er of IT-team kennis kon vergaren bij een expert, waardoor een investering in jouw mensen rechtstreeks een investering in IT wordt?

Interne IT’er?

Een interne IT’er of zelfs een eigen IT-team in je bedrijf? Da’s erg handig. Maar helaas kan één iemand niet alles alleen en moeten teams af en toe opgeleid worden. Dat heb je vast en zeker tijdens de coronaperiode gemerkt. Iedereen moest plotseling verplicht beginnen met thuiswerk. Een heel gedoe als je niet tot in de puntjes weet hoe je online samenwerkt met tools zoals Microsoft Teams.

 

Zelfs al had je de juiste mensen in huis, dan moesten die flink wat overuren draaien om alles rond te krijgen. En ja, zelfs de ervaren IT’er stootte wel eens tegen een muur. Na het honderdste ‘webinar Teams’ als IT-ondersteuning had hij het ook wel gehad.

Intern team, IT uitbesteden of iets tussenin?

Wanneer je begint met IT maak je steeds de overweging om IT uit te besteden of iemand intern aan te nemen. Na wikken en wegen en het aftoetsen met de IT-budgetten beslis je. Na een periode heroverweeg je deze beslissing nogmaals. Toch is het niet zo zwart-wit als je denkt. Er bestaat nog iets tussen IT outsourcen of alles intern houden …

Investeren in IT = investeren in mensen

Wat als je investeert in interne IT-mensen in plaats van in je IT? Dan investeer je in de toekomst van je eigen bedrijf. En zo’n investering hoeft niet ingewikkeld te zijn. De experts van NTX leiden je mensen graag verder op en coachen hen waar nodig, bij projecten waar ze zich nog niet 100 procent comfortabel voelen.

 

Maak je de keuze om met NTX in tandem te fietsen, dan geniet je dus van externe IT-hulp op elk domein, waarbij je intern alles zelf kan blijven onderhouden. En na onze kennisoverdracht mogen de steunwieltjes van de fiets: want als je iets goed aangeleerd krijgt, is het eens zo eenvoudig ermee verder te gaan. Een investering die zichzelf terugbetaalt. Het is mogelijk.

Emanuel van der Aalst

Expertise projectmatig inzetten als IT-ondersteuning en investeren in je mensen?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!