flipchart
Business

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

14/09/2021 - 2 min read

Je hebt geen tijd om data om te zetten in grafieken en neemt vaak beslissingen op buikgevoel. Je weet dat je je cijfers beter eens onder de loep zou nemen, maar je verliest er steeds zoveel tijd aan. Hoe bekom je inzichten waarmee je je volledige business naar een hogere versnelling brengt?

Inzicht in cijfers

Elke maand is het managementmeeting. Hiervoor wil je graag de belangrijkste cijfers in kaart brengen om:

  • Overzicht te krijgen over topproducten, verkoopprocessen …
  • Voorspellingen te doen over de drukste periodes, wanneer in te zetten op marketing …
  • Verbanden te leggen tussen klachten en verlofperiodes, vakantieperiodes en online bestellingen …
  • Te zien wanneer en waar je moet investeren of juist niet.

Maar: het enige waarover je beschikt, zijn tal van bestanden met cijfers. En veel data is nog geen garantie voor het vergaren van goede inzichten …

Data optimalisatie: prioriteit of te verwaarlozen?

Is dit probleem aan je aandacht ontsnapt of heb je er reeds aan gedacht te snuisteren naar een oplossing, maar leek die ver zoek? Of misschien voelt een oplossing op dit moment gewoon niet aan als prioritair?

Toch werpt het visualiseren en combineren van data op lange termijn wél zijn vruchten af. Hoe ga je anders verbanden leggen en processen optimaliseren en bijsturen? Blijf je beslissingen nemen op basis van buikgevoel of ga je je baseren op feiten? En hoe maak je objectieve beslissingen zonder te weten wat er speelt in je bedrijf? Enkel met de juiste hulpmiddelen kom je tot een juiste oplossing.

“Blijf je beslissingen nemen op basis van buikgevoel of ga je je baseren op feiten?”

Data optimalisatie een versnelling hoger

Twijfel je of we kunnen helpen? Niet nodig. Bij NTX hebben we meer dan twintig jaar ervaring met het begrijpen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. En dat heb jij nodig: iemand die je business begrijpt en je aanvult op technologisch vlak waar je het niet voor mogelijk zag.

Deze ‘Business Versneller’ is een vaste ervaren expert die regelmatig bij je langskomt om samen met jou je noden, ambities, bedrijfsprocessen en technologie onder de loep te nemen. Want daar zit meer in dan je denkt. Wist je dat de meerderheid van de klanten zelfs minder dan 50% van de mogelijkheden van hun betalende software gebruikt?

 

Wil jij wél je aanwezige technologie optimaal benutten, het maximale halen uit je data voor data optimalisatie én genieten van digitale ondersteuningContacteer onze business versneller!

Emanuel van der Aalst

Aan de slag met data?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!