Groen en bloemen, de tuin van Square One
Business

Duurzaam ondernemen: win-win voor de planeet en onze medewerkers 

10/01/2023 - 2 min read

Duurzaam ondernemen: het wordt alsmaar belangrijker in het bedrijfsleven. We zien een duidelijke trend in ondernemingen die aandacht besteden aan deze topics en ook wij bij NTX dragen ons steentje bij.

Met de komst van het nieuwe jaar delen we graag nogmaals onze goede voornemens van 2022. Daarbij zetten we deze niet enkel verder in 2023, maar voegen we er ook een nieuw initiatief aan toe.  

NTX goes green

Ons steentje bijdragen aan het milieu staat al langer op onze (interne) agenda. Zo kozen we met de bouw van ons hoofdkwartier Square One bewust voor enkele installaties, gericht op de lange termijn. Maar naast de duidelijke milieu impact, heeft het ook een positieve impact op onze medewerkers. Een greep uit onze initiatieven: 

💚 Laadpalen voor onze hybride en elektrische wagens; 

💚 Zonnepanelen die iedereen voorzien van stroom; 

💚 Geothermie om het gebouw te verwarmen, bye bye gas; 

💚 Een fietsleasing die onze collega’s motiveert om met de fiets te komen werken. 

Recyclage van hardware én licenties

Naast onze interne initiatieven kozen we in 2022 voor een nieuwe manier om hardware voor medewerkers én klanten te recycleren. Waar we voorheen voor de gebruikelijke weg kozen – verkoop van hardware waarvoor je een kleine bijdrage terugkreeg – bewandelen we nu een nieuw pad en laten we bomen planten voor de ingeleverde toestellen.

Maar naast die hardware, recycleren we nu ook licenties. Niet via the dark web, wél samen met Licentiepro. Zij geven twee opties. Enerzijds kan je je oude licenties verkopen waarna deze volledig klaargemaakt worden voor een nieuwe eigenaar. Of je kan er (oude) licenties kopen. Ideaal dus als je een migratie maakt naar de cloud of op zoek bent naar een (nieuwe) licentie. 

Zelf je steentje bijdragen én er iets voor terugkrijgen? NTX helpt je graag! 

Kjell Spruyt

Zelf je licentie recycleren of eentje aankopen?

Kjell Spruyt
Sales Manager Infra
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!