gefrustreerd
Business

Data verliezen is duur: zorg voor een feilloze business back-up

22/06/2021 - 2 min read

Tegenwoordig werken we bijna allemaal in de cloud. En als dat nog niet zo is, wordt dat hoog tijd. Maar of je nu op een server werkt of via de cloud: het is belangrijk dat je bedrijfsdata kunnen rekenen op een feilloze business back-up. Want data verliezen kost geld. Maar wat houdt dat precies in, een back-up maken in de cloud?

Back-up mythe ontkracht

Werk je al in de cloud, dan hoeven we je de voordelen ervan niet meer te vertellen. Iets wat we daarentegen wél nog eens herhalen, is een misverstand dat ontkracht moet worden: werken in de cloud staat niet gelijk aan het maken van een back-up in de cloud. Hoewel je na het verwijderen van een bestand nog zo’n drie maanden hebt om het weer op te vissen, is het daarna onherroepelijk verloren …

De waarde van data

Verloren data kan je uiteraard missen als kiespijn. En dat is nog een understatement. Want niet alleen is de data waardevol. Ook de werkuren die erachter zitten én de nog komende uren om deze te recupereren kan je erbij tellen. Een dure affaire als je het ons vraagt. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat je bedrijfsdata van de eerste keer dubbel en dik achter slot en grendel zitten.

Online back-up, zakelijk gezien

E-mails, databases, mappen en documenten … Een online back-up vanuit zakelijk perspectief betekent het veiligstellen van een heleboel vertrouwelijke en onmisbare zaken die een impact hebben op je bedrijf. En gelukkig kan je die met een back-up in de cloud een veilig plekje ‘tussen de wolken’ aanbieden. Daarom denk je beter nu al aan een business back-up in plaats van alles later weer up and running proberen te krijgen.

3 snelle voordelen van een online cloud back-up

Kies je voor een online back-up in de cloud? Dan wordt er een kopie van je data gemaakt die wordt opgeslagen in een veilig netwerk. Zo kan je erop vertrouwen dat je onmisbare documenten in goede handen blijven. Twijfel je nog? Dan nemen wij die twijfel even voor je weg:

  • Bij diefstal, brand of stomweg een persoonlijke fout, kan je je files op elk mogelijk moment terughalen.
  • Crasht je laptop? Dan neem je toch gewoon een andere om op verder te werken?
  • Een reparatie van je laptop kost misschien wel tien keer zo veel als het aanschaffen van een back-up solution. En dan is het nog niet gezegd dat je je data terug hebt.

Ben jij graag verzekerd van een veilig plekje voor je zakelijke data? Dan is een back-up maken een uitstekend idee. Hulp nodig? Geef NTX even een belletje!

Emanuel van der Aalst

Een kopietje maken van je data?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!