Nieuwe versie van Teams gelanceerd
Business

5x nieuwe features in Microsoft Teams

06/04/2023 - 3 min read

Intussen ligt de piek van de coronaperiode al zo’n drie jaar achter ons, maar het gebruik van Teams is sindsdien een vaste waarde geworden in het bedrijfsleven. Het gevolg? Microsoft blijft de tool continu heruitvinden. Deze week werd er zelfs een nieuwe versie gelanceerd.

Op 3 april lanceerde Microsoft een volledig nieuwe versie van Teams  voor de desktop app gebaseerd op feedback van gebruikers. Denk er wel aan dat dit slechts een testomgeving is. Sommige zaken staan dus nog niet volledig op punt.

Toch krijgt nog niet iedereen de kans om deze uit te proberen. Zo geeft het Amerikaanse bedrijf organisaties met een commerciële licentie de mogelijkheid om de nieuwste features in preview uit te testen. Later dit jaar wordt de software beschikbaar voor alle andere gebruikers.

Over welke functies wij alvast het meest enthousiast zijn? We zetten onze vijf favorieten op een rijtje!

1. Venster opent automatisch bij klik op chat

Waar je in het verleden rechtstreeks naar je chatvenster werd gestuurd na het klikken op een binnenkomende chat, zorgt Teams er nu voor dat er een apart venster opent. Handig, zo kan je meerdere conversaties naast elkaar zetten en rustig verder werken in je Teams-omgeving.

2. Eenvoudige switch naar andere accounts

Heb je meerdere bedrijfsaccounts? Of beschik je over een werk- en schoolaccount? Dan heb je vast al gemerkt dat het schakelen van de ene naar de andere omgeving niet altijd even vlot verliep. Meldingen kwamen uren, soms zelfs een dag, later aan en je kreeg berichten binnen wanneer deze al niet meer relevant waren.

Ook dit issue is nu van de baan! Gedaan met in- en uitloggen in verschillende omgevingen. Met de nieuwe versie van Teams ben je tegelijkertijd ingelogd bij al je accounts en krijg je meldingen binnen van alle organisaties waarvan je deel uitmaakt!

3. Verbeterde cybersecurity

Ook op het vlak van cybersecurity stelt Microsoft niet teleur. Zo bouwde het onder andere aan een strengere Content Security Policy. Door de vele nieuwe maatregelen is er een nauwkeurigere bescherming tegen bijvoorbeeld cross-site scripting aanvallen voor gebruikers van de app.
Daarnaast wordt Teams beschermd door de securityfuncties van Windows en word je steeds voorzien van de nieuwste app-versie mét security updates.

4. Licht en gebalanceerd

Misschien minder belangrijk, maar hé, het oog wil ook wat. Teams kreeg een fris nieuw jasje. Daarnaast zit er tevens een groot verschil in de lay-out van videocalls. Zo zal elke deelnemer in dezelfde grootte verschijnen, waar Teams voordien deelnemers willekeurig groter toonde dan andere.

5. Twee keer minder geheugen, twee keer zo snel

En last but not least? Microsoft claimt dat de nieuwe versie van Teams twee keer zo snel werkt en dát met 50 procent minder geheugen. Snelheid, performantie en flexibiliteit staan dan ook centraal binnen het platform om nog productiever te werken.

Hoeveel sneller is de nieuwe Teams? Bekijk het in deze video.

Ja, zo’n aanpassingen worden door ons wel gesmaakt! Uitproberen? Dat kan via de slider bovenaan in je Teamsscherm. Hulp nodig? Eén adres!

Emanuel van der Aalst

Begeleiding nodig in jouw modern workplace traject?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!