Hoe configureer je Two Factor Authenticatie voor Office 365

Phishing is een cybermisdaad waarbij een doelwit wordt benaderd via een berichtendienst en wordt verleid tot het verstrekken van gevoelige gegevens zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om toegang te krijgen tot het account en kan leiden tot identiteitsdiefstal en financieel verlies. Het inschakelen van Two Factor Authenticatie (ook wel 2FA, multi-factor authenticatie of MFA genoemd) op dergelijke accounts kan dat risico enorm verkleinen.

Bekijk in onderstaande video’s hoe je MFA instelt voor Microsoft 365 en hoe je vervolgens wachtwoordloos inloggen instelt. Zo log jij veilig én gebruiksvriendelijk in.

Onderaan deze pagina kan je bovendien ook een PDF downloaden met een stappenplan om MFA in te stellen.

MFA activeren voor Microsoft 365

Wachtwoordloos inloggen in Microsoft 365

Instellen MFA met stappenplan in PDF

Het kost slechts 5 minuten om Two Factor Authenticatie te configureren. Het is eenvoudig en verhoogt de beveiliging van uw Office 365-account. Niet alleen Microsoft biedt Two Factor Authenticatie op zijn accounts. Veel andere diensten zoals LinkedIn, Meta, TikTok, … bieden deze service aan om het phishers en andere cybercriminelen moeilijk te maken.

Als Two Factor Authenticatie is ingeschakeld, moet je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord je aanvraag bevestigen met je smartphone. Een cybercrimineel die je gebruikersnaam en wachtwoord heeft gestolen, heeft geen toegang meer tot je account zonder toegang tot je smartphone.

Download de PDF met instructies

Download manual in English

Don’t speak Dutch? No issue, download this manual as a PDF in English.

Download PDF
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!