Winnaars Nacht van de Ondernemende Student
Innovatie

PERSBERICHT: IT-bedrijf NTX ondersteunt 105 studenten tijdens de Nacht van de Ondernemende Student 

12/12/2022 - 2 min read

IT-bedrijf NTX staat erom bekend dat het veel kansen geeft aan lokaal talent. Elk jaar stellen ze onder andere hun deur open voor tal van (IT) stagiairs. Maar op 8 december steunden ze de studenten van Thomas More op een geheel nieuwe manier. Tijdens de Nacht van de Ondernemende Student was het IT-bedrijf namelijk te gast als coach, klankbord en jurylid.

De Nacht van de Ondernemende Student is een event dat jaarlijkse georganiseerd wordt door Ice Cube, een onderdeel van Thomas More dat zich inzet voor studenten met ondernemerstalent. Ieder jaar dagen zij deze studenten uit verschillende opleidingen en campussen uit om tijdens één nacht vanaf nul een businessprobleem uit te spitten en een bijhorende oplossing te presenteren. 

NTX, coach uit het veld

En donderdag 8 december was het weer zover. Na drie jaar corona kon de nacht weer doorgaan. Dat niet enkel voor de studenten, maar ook voor NTXdat al voor de derde keer op rij het initiatief steunde. 

Na een warme verwelkoming en uitdagende teambuilding werden de studenten ondergedompeld in het businessprobleem, gebracht door IT-bedrijf NTX: “Hoe zorg je ervoor dat bedrijfscommunicatie het juiste resultaat haalt bij zoveel mogelijk personen uit verschillende doelgroepen?” 

Nacht van de Ondernemende Student, zaal Thomas More

Onder leiding van NTX en Ice Cube bedachten maar liefst 105 studenten een geheel nieuw idee als antwoord op deze vraagstelling. Hiervoor ondergingen ze de verschillende fases van elke nieuwe oplossing. Gaande van een business model canvas tot het uitwerken van het business plan.  

Maar ook aan ontspanning was er geen gebrek. In het thema van de vier seizoenen konden de studenten verschillende activiteiten uitproberen om op die manier hun batterijen weer op te laden.

NTX, partner van de studenten

Naast coach en klankbord was NTX ook aanwezig tijdens de halve finale en finale om te jureren. En de uiteindelijke winnaar? Dat was de groep van Sens, Arne, Kobe, Muna en Wout. 

Voor alle partijen was het een uitputtende, maar vooral geslaagde nacht. Wie student is op Thomas More en volgende jaar graag deelneemt, houdt best de communicatie van Ice Cube in de gaten. Maar wie nog op zoek is naar een stageplek heeft ook geluk. Zo liet NTX weten dat het nog enkele (stage) plekjes vrij heeft voor nieuw talent. 

Evelien - matchmaker

Op zoek naar een nieuwe uitdaging of stageplek?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!