De impact van chatGPT op het bedrijfsleven
Innovatie

Een robot die je programmeercode schrijft: dit is de impact van Chat GPT op het bedrijfsleven

12/01/2023 - 2 min read

Een chatbot waarmee je in discussie gaat, die handelt met emoties en gevoelens? Communicatie die vergelijkbaar is met die van een mens? En informatie opvragen alsof het bij een collega is? Het klinkt misschien als science fiction, maar met de ontwikkeling van taalmodellen zoals Chat GPT wordt dit steeds meer een realiteit.

Wat is Chat GPT?

Chat GPT is een taalmodel dat ontwikkeld werd door het onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie OpenAI. Het model is specifiek getraind op het genereren van natuurlijke ‘mensentaal’. Dit maakt het model in staat om te communiceren op een manier die vergelijkbaar is met die van een menselijke gesprekspartner. Zo is de tool onder andere in staat om vragen te beantwoorden, zinnen te voltooien of zelfs een hele discussie te voeren.

Discussieer zelf met Chat GPT!

Een vraag of dilemma? Leg het gerust voor aan Chat GPT!

Chat hier

Waarom is een tool zoals Chat GPT belangrijk?

Een tool zoals Chat GPT is van groot belang omdat het de mogelijkheid biedt om te communiceren op een manier die vergelijkbaar is met die van de mens, maar met een verhoogde efficiëntie en minder inspanningen. Dit creëert grote voordelen voor verschillende vakgebieden.

“In customer service kan Chat GPT gebruikt worden als chatbot om met klanten te communiceren. Hierdoor ben je als bedrijf 24/7 beschikbaar zonder dat je medewerkers dubbele shiften hoeven te draaien. Win-win, toch?”

Waarvoor kan jij Chat GPT concreet gebruiken?

De toepassingen van Chat GPT zijn heel divers. In customer service kan het gebruikt worden als chatbot om met klanten te communiceren. Hierdoor ben je als bedrijf 24/7 beschikbaar zonder dat je medewerkers dubbele shiften hoeven te draaien. Win-win, toch?

 

Maar ook op het gebied van talen is Chat GPT van harte welkom. Zo kan het teksten genereren zoals blogs, persberichten of mails. Meer nog: het vertalen van deze zaken is geen issue. En talen mag je breder nemen dan de woorden die uitgesproken worden in een bepaald land. Zo heeft Chat GPT ook kennis van programmeertalen zoals C#, .NET, Python, Java, SQL en meer.

 

Als laatste zal het nieuwe taalmodel een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. De tool kan gebruikt worden als onderdeel van een grotere toepassing of als basis voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Eerste cyborg marketingteam in de Kempen

Wat als we je trouwens vertelden dat deze blog geschreven werd door onze nieuwe collega Chat GPT? Daarmee heeft NTX het eerste cyborg marketingteam uit de Kempen. Digitale inclusie op z’n best! Probeer het zelf via chat.openai.com/chat. Wij zijn alvast fan!

Dall e

Vragen over Chat GPT?

Chat GPT
Marketing medewerker bij NTX
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!