Dries
Employee experience

Een dag in het leven van Software Developer Dries

16/09/2022 - 2 min read

Sinds enkele maanden is Dries lid van ons development team. Maar zijn traject zag er iets anders uit dan dat van zijn collega’s. We spraken met Dries over zijn rol binnen NTX en wat hij het leukste vindt aan zijn carrièreswitch.

IBO traject

In het middelbaar en de hogeschool volgde ik een ICT-opleiding. Maar die studie rondde ik niet af. Hierdoor heb ik een ruime tijd in fabrieken en winkels gewerkt. Toch besloot ik vorig jaar om de draad op te pikken en opnieuw aan een opleiding te beginnen.

Bij de VDAB liet ik me omscholen tot software developer. Enkele maanden later startte ik aan een IBO bij NTX. Naast een zeer leerrijke periode vond ik het fijn dat ze vanuit het bedrijf goede begeleiding en ondersteuning voorzagen. Uiteindelijk was het in augustus zover en rondde ik mijn traject af. Sindsdien ben ik voltallig lid van het development team.

Start met koffie

Sinds dag één is het eerste punt op mijn agenda een kopje koffie. Vervolgens start ik met:

  • Het checken van mijn mails en Microsoft Teams.
  • Bekijken wat ik de vorige dag gedaan heb.
  • Beoordelen of mijn taak nog aandacht nodig heeft of ik begin aan de orde van de dag.

Geen enkele dag is hetzelfde. Die variëteit is meteen hetgeen ik het leukste vind aan mijn job. De ene dag ben ik bezig met het oplossen van bugs, de andere sleutel ik aan ADMINd of werk ik met het team aan een groter project.

Teamwork makes the dream work

Naast de variëteit in projecten spreekt de verscheidenheid in technologieën me echt aan. Ik kom verschillende zaken tegen wat het meteen uitdagend maakt. Daarnaast vind ik het team echt gezellig. We kunnen wel eens zeveren en zwanzen met elkaar. Die familiale sfeer in combinatie met de job zelf maakt het een ideale werkomgeving.

Flexibele puzzelaar

Naast de technische kennis is het in ons team enorm belangrijk om flexibel en sociaal te zijn. We moeten vaak samenwerken en daarvoor zijn deze competenties onmisbaar. Daarnaast moet je goed kunnen ‘puzzelen’. Ik vergelijk een code weleens met een puzzel. In die analogie moet je zorgen dat je er verschillende stukjes kan uithalen en terugplaatsen zonder het geheel in gevaar te brengen.

 

Klinkt werken in een familiale sfeer als iets voor jou? Contacteer ons vandaag en wie weet behoor jij binnenkort tot onze NTX-familie.

Evelien - matchmaker

Aan de slag bij NTX?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!