Employee experience

Een dag in het leven van cloud engineer Sebastiaan

04/05/2021 - 2 min read

Geen administratie en marketing zonder één van de hoofdactiviteiten van NTX, tijd voor Cloud. Sebastiaan neemt het woord om zijn rol als Cloud Engineer binnen het infrastructuurteam ​​​​bij NTX uit de doeken te doen.

Alle wegen leiden naar NTX

Voordat ik bij NTX terechtkwam, studeerde ik Sociaal Werk. Dat bleek echter niets voor mij, dus startte ik vervolgens als magazijnier, dit deed ik vier jaar lang in Mechelen. Tussendoor volgde ik avondonderwijs PC Technicus bij Syntra, waarna ik startte in de bachelor Elektronica-ICT. Zo begon ik als stagiair bij NTX en ben er nu niet meer weg te slaan.

Word cloud engineer bij NTX!

Solliciteer nu!

Elke dag met het hoofd in de wolken

Elke dag kom ik naar het werk om, klanten te verzekeren van hun cloudomgeving. Maar wat houdt dat in? Zoals de naam doet vermoeden, ben ik elke dag bezig in de cloud. Mijn specialisatie is WVD, of Windows Virtual Desktop. Dat is een Remote Desktop Service in de cloud. Mijn collega houdt zich eerder bezig met storage. Wanneer ik ‘s ochtends aankom, sluit ik mijn laptop aan, ga ik een koffietje halen en vlieg ik erin. Mijn dag bestaat uit:

  • Mails checken en verder werken aan tickets;
  • Overstap naar cloud voor klanten voorbereiden;
  • Cloudomgeving van klanten installeren;
  • Cloudomeving beveiligen met 2FA.

Mogelijkheden en uitdagingen ontdekken in de cloud

Het leukste aspect aan de job is ongetwijfeld dat ik nog elke dag nieuwe dingen ontdek, er zijn dan ook talloze mogelijkheden in de cloud. Bovendien is elk project hetzelfde qua taken, maar doordat iedere omgeving verschilt, heeft elk project z’n specifieke uitdaging. Daarom beschrijf je een job als Cloud Engineer het best als:

  • Vernieuwend
  • Uitdagend
  • Sociaal
  • Fun
  • Leerrijk
Sebastiaan Hermans

“De moderne omgeving en ontspannen werksfeer zijn de ingrediënten voor een topjob.”

Sebastiaan Cloud engineer

Een nieuwsgierige attitude is een must

Op het kantoor van NTX ben ik erg blij met de moderne werkomgeving. Rechtstaand werken en zelf mijn bureau aanpassen vind ik een enorme vooruitgang. Daarnaast is het leuk om samen te zitten met iedereen. Zo kan ik eenvoudig een beroep doen op de expertise van de andere teams. Wie interesse heeft om Cloud Engineer te worden, moet nieuwsgierig, sociaal en leergierig zijn. Alles wat in de cloud zit, verandert namelijk sneller dan wat ergens fysiek staat. En als cloudspecialist moet je altijd mee zijn!

Ben jij net zoals Sebastiaan volledig op de hoogte van de nieuwste cloudtechnologieën? Dan ben jij wie we zoeken!

Evelien - matchmaker

Solliciteer als cloud of system engineer

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!