Bieke gefrustreerd
Cybersecurity

Cybersecurity alsmaar belangrijker voor Belgische ondernemingen

18/08/2022 - 2 min read

Cybersecurity, het is een topic dat alsmaar hoger op de agenda komt van Belgische bedrijven. Dat bewijst het artikel uit Made in: “Bedrijfsleiders liggen wakker van cybercriminaliteit”. Zij hebben het over de bevraging van TrendWatch 2022 waaruit blijkt dat de ondernemers vooral wakker liggen van de toename van cybercriminaliteit.

Sinds de coronapandemie zien we als IT-bedrijf een duidelijke toename in e-commerce en thuiswerk. Door deze toename groeit onlosmakelijk ook het misbruik door cybercriminelen en de angst bij ondernemers om zelf slachtoffer te worden van een cyberaanval. Dat lazen we niet enkel bij Made In, maar merken we ook sterk bij onze eigen klanten en de rest van de markt. 

Stijgende angst bij ondernemers om zelf slachtoffer te worden

Deze angst is een logisch gevolg van het feit dat cyberaanvallen schijnbaar iedereen kan overkomen en het voor ondernemers niet steeds duidelijk is wat je allemaal moet doen om het risico te beperken. Het lijkt een kwestie van tijd voordat je slachtoffer wordt van een cyberaanval met alle gevolgen vandien.  

Uit het jaarrapport van de Cyber Security Coalition blijkt zelfs dat getroffen bedrijven na het betalen van het losgeld slechts 65% van de gestolen data kunnen recupereren. Om deze rampscenario’s te vermijden is het belangrijk om even stil te staan bij je huidige situatie en te analyseren wat er beter moet 

Cyberaanvallen vermijden

Er zijn allerlei zaken, simpele en meer complexe, die je kan doen om dergelijke aanvallen te vermijden of de impact te minimaliseren In de podcast “Waarom goed niet goed genoeg is als het over Cybersecurity gaat” doken we dieper in het onderwerp en spraken we met cybersecurity specialist Emanuel van der Aalst over hoe het ook voor een Kempische kmo een haalbare kaart is om je te wapenen tegen cybercriminelen 

Emanuel van der Aalst

Graag hulp bij het opzetten van je cybersecurity?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!