Overname VMware door Broadcom
Business

Overname VMware door Broadcom: wat betekent dit voor jou?

01/03/2024 - 1 min read

In de wereld van managed services en virtualisatie heeft een recente gebeurtenis behoorlijk wat opschudding veroorzaakt. De overname van VMware door Broadcom heeft de gemoederen flink beziggehouden, onder partners én eindklanten. Maar wat houdt deze overname eigenlijk in en wat betekent het voor jou als klant van een managed services provider?

De achtergrond van de overname

In het voorjaar van 2022 kondigde Broadcom aan dat ze VMware wilden overnemen. Na een grondig onderzoek van meer dan een jaar kregen ze uiteindelijk groen licht van de nodige regelgevende instanties. In november 2023 werd de overname afgerond voor een duizelingwekkende $61 miljard. Heeft dit gevolgen voor jou als eindklant?

Veranderingen in licentie- en partnerprogramma’s

Een van de eerste veranderingen was een prijsverhoging van zo’n 10% voor verschillende VMware-producten in 2023. En met Broadcom aan het roer is het niet onwaarschijnlijk dat er meer veranderingen op komst zijn. Zo kondigde Broadcom al aan dat het licentiemodel drastisch vereenvoudigd zou worden, met de nadruk op abonnementen in plaats van doorlopende licenties. Dit betekent dat klanten stelselmatig moeten overstappen naar een terugkerend abonnement, waarbij het traditionele eenmalige licentiemodel komt te vervallen.

Wat betekent dit voor jou als klant?

Voor jou als eindklant betekent dit een periode van onzekerheid. Niet alleen zijn er veranderingen in de abonnementen en licenties van VMware-producten, maar VMware heeft ondertussen ook stevige prijsstijgingen aangekondigd. Wil je meer inzicht hierin krijgen voor jouw specifieke situatie? Wil je bekijken wat jouw opties en alternatieven zijn? Dan raden we je aan om contact op te nemen met je accountmanager.

Emanuel van der Aalst

Meer info nodig over het actuele prijsbeleid van VMware?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!