Koen en Philippe Business in versnelling™
Business

Het verhaal achter Business in Versnelling™

30/04/2024 - 3 min read

Business in Versnelling is een start-upafdeling binnen de ervaren IT-groep NTX. We nodigden managing director Koen Vanlommel en teamlead Philippe Dingemans uit voor een dubbelinterview. Tijdens dit interview gaan we dieper in op wat Business in Versnelling™ precies is en hoe het team van plan is om te groeien.

Bekijk de video van dit interview

Koen, kan je ons meer vertellen over de geschiedenis van deze nieuwe business unit?

Koen: “Tuurlijk, ongeveer een jaar geleden hebben we de business unit Business in Versnelling™ opgericht. Binnen de NTX-groep, het vroegere Netropolix en Netflow, hebben we namelijk al jarenlange ervaring opgebouwd in het verzorgen van betrouwbare IT-infrastructuur voor bedrijven. Bovendien merken we dat, vooral in het kmo-landschap, het optimaliseren van bedrijfsprocessen een zeer actueel thema geworden is en daarom hebben we de afdeling opgericht. Binnen die business unit houden we ons bezig met het moderniseren van een veilige werkplek. We maken daarbij inzichtelijke dashboards en we ontwikkelen ook software. Dat laatste doen we trouwens al 20 jaar.”

Heel interessant. En hoe benadert het team deze thema’s precies?

Philippe: “Da’s een heel goede vraag. We starten eigenlijk altijd met een inspiratieworkshop, want onze kmo-klanten zijn steeds op zoek naar de better practice. We willen dan ook vanuit onze jarenlange ervaring deze better practices delen zodanig dat we een kader kunnen bieden: dat is super belangrijk om de volgende stap te kunnen zetten. Uiteraard gaan we vervolgens verder met een analyse workshop om zeer goed te begrijpen waar de klant naartoe wil en welke doelen men wil bereiken. Zo kunnen wij uiteindelijk de juiste technologische oplossingen aanbieden en implementeren zodat we tot slot hun groei effectief kunnen versnellen.

Dat klinkt als een zeer proactieve benadering, maar hoe ziet de toekomst eruit voor deze unit?

Koen: “Die ziet er heel goed uit. We hebben er speciaal voor gekozen om Business in Versnelling™ in zijn eigen, aparte omgeving te laten opstarten. Zo creëren we een beschermde start-up omgeving waar jonge, ambitieuze, getalenteerde mensen hun talent gebruiken om deze nieuwe activiteit te laten groeien. Dus ik denk dat dat er zeer goed uitziet, we hebben er grote plannen mee. In het verleden hebben we elke keer van iets nieuws een soort spin-off start-up gemaakt en dat doen we nu opnieuw. En dat gaat zeker lukken.”

Ik heb nog een laatste vraag voor jullie beiden: wat zou je zeggen tegen potentiële kandidaten die het overwegen om zich bij jullie team aan te sluiten?

Philippe: “Ik zou zeggen, niet twijfelen. Je moet zeker contact opnemen. Zit je momenteel bij een ander bedrijf en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan moeten we zeker met elkaar spreken. Je zit hier in een team in versnelling en we zijn met ongelooflijk leuke dingen bezig. Heb je trouwens ook interesse om eens andere rollen op te nemen in een bedrijf om je horizon te verbreden, dan moet je zeker niet twijfelen. Echt fantastisch om te ervaren.”

Koen: “De nieuwe business afdeling is een spin-off. Dat wil zeggen dat je alle voordelen hebt van werken in een groter bedrijf met alle stabiliteit, in combinatie met de mogelijkheden van een start-up.”

“Bovendien zijn we al jaren aan het bouwen aan een organisatie die volledig in balans is en waar mensen werken die in balans willen zijn. Binnen die balans gaan we echt vollenbak voor de ontplooiing van het talent binnen de organisatie en het benutten van kansen. Je kan alleen maar winnen door eens te komen kijken. Je gaat verbaasd zijn.”

Philippe: “Dat kan ik alleen maar beamen.”

Bedankt voor jullie interessante inzichten. Veel succes!

Philippe Dingemans

Meer weten over Business in Versnelling™ of ons team joinen?

Philippe Dingemans
Teamcoördinator Business in Versnelling™
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!