Management team: Tim Sleebus

Tim Sleebus
Tim Sleebus

Wie is Tim Sleebus?

Functie: managing director

Verantwoordelijkheden: COVR, human resources, legal, corporate purchase

LinkedIn: Profiel van Tim

E-mail: tim.sleebus@ntx.be

Tim Sleebus is mede-oprichter van COVR, een bedrijf gespecialiseerd in de technische ondersteuning van congressen voor de medische sector. Zijn professionele reis begon na het afronden van zijn studies handelswetenschappen en het werken als business consultant bij voornamelijk ERP-gerichte bedrijven. Uiteindelijk belandde Tim bij ComIT, een spin-off van HIK in Geel (nu bekend als Thomas More).

Bij ComIT kreeg Tim de kans om “een opportuniteit in de congressector” uit te bouwen tot een aparte business unit. Toen HIK ComIT verkocht, zag Tim samen met drie andere medewerkers de kans om de congresactiviteiten autonoom voort te zetten, wat resulteerde in de oprichting van COVR in 2006.

De Europese Kankervereniging was één van de eerste grote klanten van COVR. Hun tevredenheid over de samenwerking leidde tot de aanbeveling van COVR aan andere medische verenigingen, waardoor COVR haar werkterrein verder kon uitbreiden. De ambitie van COVR was, en is nog steeds, om Europees de beste partner te zijn in deze nichemarkt.

In 2010 ontving COVR de “UNIZO-KMO Laureaat, regio Antwerpen-Mechelen”-trofee. Een belangrijke mijlpaal voor Tim en een mooie erkenning voor (het team achter) COVR.

Tims motto

“Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.”

Winston Churchill

Hoewel IT-dienstverlening (infrastructuurbeheer) niet de kernactiviteit was van COVR, boden ze deze diensten wel aan een select aantal lokale kmo-klanten aan. Na verloop van tijd nam de vraag naar infrastructuurbeheer toe. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen, investeerde COVR als reactie in extra medewerkers en capaciteit om ook op dat gebied verder te groeien. Tijdens deze periode begon COVR steeds meer samen te werken met Netropolix. Deze samenwerking groeide verder en resulteerde in 2018 in een fusie. In 2022 fusioneerde de groep COVR-Netropolix met de groep Cavere-Netflow, een groep met dezelfde waarden en visie.
Vandaag besteedt Tim het grootste deel van zijn tijd aan het bepalen van de strategie van de fusievennootschap rond Cavere, COVR, Netflow en Netropolix, samen met Koen Vanlommel, Wim Jacobs en Erwin Stevens. Het doel is om een solide basis te leggen die de integratie van de bedrijven ondersteunt en verdere groei mogelijk maakt. Ondanks zijn nauwe betrokkenheid bij de strategie blijft Tim operationeel ook sterk betrokken bij COVR en draagt hij binnen de groep ook de eindverantwoordelijkheid over het Employee Experience beleid.

Tim hecht veel waarde aan het creëren van een bedrijfscultuur waarin de medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen in een gezonde en stressvrije omgeving. Door zijn inzicht in de behoeften van de medewerkers kan Tim als hr-verantwoordelijke effectief reageren op veranderingen en ervoor zorgen dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen en groeien met een gemotiveerd team.

Kortom, Tim Sleebus is een sleutelfiguur in het succes van COVR en de verdere ontwikkeling van de fusievennootschap met Cavere, Netflow en Netropolix.

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!